Barnspel > Skapande > Ljud & musik > Beat Sneak Bandit
Barnspel > Spel > Tidsfördriv > Beat Sneak Bandit

Klurigt spel som i grunden går ut på att lyssna på musiken och hålla takten.

”Beat Sneak Bandit” heter en ny app från svenska företaget Simogo. I appen är har man rollen som Beat Sneak-banditen. Hertigen Clockface har stulit alla klockor och ditt jobb är ta tillbaka dem utan att bli upptäckt. Du gör detta genom att ta dig framåt i ett fyravåningshus. Men du kan endast gå i takt med musiken. Du går helt enkelt genom att tappa varsomhelst på skärmen. Har du svårt att hålla takten finns det även en symbol som visar den genom att blinka. Håller du inte takten så kommer du inte någonstans.

Att bara hålla takten räcker dock inte för att klara detta spel. Det är klurigare än så. På en del platser finns det golv som rör sig, strålkastare som lyser upp och en polis som patrullerar. Allting sker i takt till musiken och det gäller att lyssna och agera vid rätt tillfälle för att ta sig förbi dessa hinder. En förmåga att kunna planera framåt är också bra att ha.Spelet går ut på att ta så många klockor som möjligt. Dessa är placerade på olika platser i huset. En av klockorna är lite större och har en flagga på sig. När man tagit den avslutas banan. Ofta kan den stora klockan vara ganska lätt att nå men man behöver även ta de mindre för att komma åt särskilda bonusbanor. För mindre barn kan det dock vara bra att veta att man inte måste ta alla klockorna för att klara en bana.

Under spelets gång så hamnar man då och då under en telefon. Då ringer det och man kan välja om man vill svara eller ej. Via telefonsamtalen (som är på engelska) får man tips om hur man skall göra.

Det här är ett genomtänkt och vackert spel. Det innehåller inte något våld, stress, reklam eller i-app-köp vilket gör det ännu mer lämpligt för barn. Kontrollerna är dessutom väldigt enkla (tappa bara på skärmen). Rent pedagogiskt är appen att likna med ett pussel. Och har man inte taktkänsla sedan tidigare kan man nog förbättra den avsevärt här. Spelet är dessutom väldigt roligt.

Tyvärr är ”Beat Sneak Bandit” för svårt för de yngsta barnen. Min 4-åriga dotter har provat att spela. Hon tyckte att det var roligt men hade ruskigt svårt att hålla takten. 7 år och över är nog en bra ålder.

Betyg: 5 av 5.

Här är en trailer för ”Beat Sneak Bandit”:

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Nyhet! Nu kan du köpa en t-shirt med Pappas Appar-tryck till ditt barn. Läs mer här!

Appen ingår i dessa listor:

Du kan också skapa och dela applistor till andra via Pinterest. Det är smart. Och enkelt. Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Svenskt tal
Gratis iPad-appar
Programmering