Buzz me! är en leksakstelefon som innehåller en massa roliga pedagogiska spel. Appen har dessutom svenskt tal.

Det är något speciellt med barns intresse för telefoner. Förmodligen är det just att det är så spännande att imitera sina föräldrar. Helst skall telefonen se så äkta ut som möjligt och knapparna pipa när man trycker. Leksakstelefons-appar finns det därför gott om i App Store. Jag har provat en del och har fram tills nu inte hittat någon som jag vill rekommendera.

Buzz me! är en ny app från det australiensiska företaget GiggleUp. De ligger bland annat bakom appen Fantastiska Pussel 123 som jag skrivit om tidigare. Med den nya appen kan barn både ringa, SMS:a och MMS:a. Detta är naturligtvis endast på låtsas. Telefonen säger siffrorna med svenskt tal och blippar och låter i övrigt som man kan förvänta sig. Inte så avancerad, men barnvänlig och rolig.

Telefonen är dock bara en liten del av denna app. Det är det övriga utbudet som är det som är riktigt bra. Förutom telefonen och SMS finns det en miniräknare och 21 andra spel att leka med. En del av dessa spel har tidigare inte funnits att tillgå med svenskt tal. Exempelvis kan man här lära sig om höger, vänster, upp och ner samt om veckodagar.

ANNONS:

Detta kan man lära sig om i den här appen: olika slags väder (svenskt tal), veckodagar (svenskt tal), färger (svenskt tal), sortera ankor (beröm på svenska), öva minne och rumsuppfattning (svenskt tal), bygga med klossar (utan tal), räkna från 1 till 20 (svenskt tal), livskunskap (svenskt tal), riktningar (svenskt tal), geometriska former (svenskt tal), kreativitet (utan tal), instrument (utan tal), spela gitarr (utan tal), klockan – heltimmar (svenskt tal), bokstäver (svenskt tal, ej ljudande och å,ä,ö saknas), siffror (svenskt tal), matcha former (beröm på svenska). Det finns även några aktiviteter där man sätter ut stickers.

Som synes är innehållet väldigt varierat och stort. Men det jag gillar mest är att spelen är så lekfulla. Det gör att den passar bra för hemmabruk men också att även de yngsta barnen kan ha roligt med appen. Med det menar jag att de kan ha det som ett slags tidsfördriv och samtidigt bli bekant med bokstäver, siffror, former, klocka m.m.

Trots det stora utbudet av spel är det här en lättanvänd app. Färgerna är glada och ljuden är inspirerande. Den svenska rösten är tydlig och bra. Det är förövrigt väldigt kul att se att utländska företag satsar på att lägga till svenska i sina appar.

Appen har inte någon reklam eller i-app köp. Från huvudmenyn kan man dock nå en särskild sida som har massor med länkar till App Store. Denna är dock skyddad av ett bra barnlås.

Buzz me! är en väldigt bra och varierande app och båda mina barn, 3 och 5 år, gillar den mycket. Detta är också den åldersgrupp som jag tror har störst glädje av appen..

Betyget blir 5 av 5.

Här är en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp. Android-version finns på Google Play och Amazon.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 13 språk: danska, engelska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Ladda ner Buzz me!

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Småbarnslekspaketet

Tillverkaren erbjuder Buzz me! och fem ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De fem andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Småbarnsljud 123, Djurlivspussel 123, Barnlabyrint 123, Bondgårdspussel 123, Räkning för småbarn 123.
Tips! Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

11 kommentarer

 1. Marie skriver:

  Har precis laddat ner spelet och min dotter ÄLSKAR sms-funktionen där man också kan ta kort.
  Men lite synd att det inte finns å-ä-ö på tangentbordet.
  Men som sagt – hon älskar det, har inte ens tid att prova de andra funktionerna utan stavar sig fram och tar kort…

 2. Emelie skriver:

  Mina barn 4 och 2 år spelar gärna de här småspelen. Det är lätt att ta bilder och skicka som mms eller skriva sms. 2-åringen sorterar med lätthet ankor tex. De många spelen gör att appen håller länge utan att bli uttjatad eftersom man kan göra så många olika saker. Jag skulle rekommendera andra att köpa spelet eftersom man får mycket för pengarna!

 3. Stig Larsson skriver:

  Barnen i vår femårsgrupp använder appen dagligen. Den har verkligen blivit en favorit

 4. Hanna skriver:

  Skaffade den här appen till min dotter på snart 3 år. Hon älskar den!!! Sitter och låtsas ringa och sorterar ankor i evigheter 😉

 5. Linda Kullman skriver:

  Min tjej på 4,5 år återkommer ofta till den här appen – jag känner numera igen musiken ganska väl. 😉 Hon gillar appar med olika småspel som hon kan växla mellan, och i denna app finns det tillräckligt många spel för att hålla henne sysselsatt en bra stund. Sms-funktionen har hon dock inte fastnat för (ännu). Mycket bra att appen har svenskt tal! Detta är en av de få appar som jag har betalat pengar för (efter att ha läst recensionen hos pappasappar 🙂 ), och jag har inte ångrat köpet.

 6. Camilla skriver:

  En fråga.

  Måste man vara uppkopplad på nätet när appen används?

 7. Pappa Daniel skriver:

  Hej Camilla! Man behöver inte ha någon uppkoppling när man använder appen.

 8. Katarina Bajomi skriver:

  Har precis laddat ner den bl a för att jag vill ha appar där barnen kan lära sig tyska. Men var finns inställningar för att byta språk?? Lyckas inte hitta den…

 9. Pappa Daniel skriver:

  Hej Katarina. Appen ställer in språket själv genom att avläsa det språk som är inställt på enheten.

 10. Julia Nikoulina skriver:

  Appen fungerar inte, det är betalupp så snar åtgärd önskas!

 11. Pappa Daniel skriver:

  Julia. Om den inte fungerar för dig så kan du ångra köpet och få pengarna tillbaka. http://www.pappasappar.se/angerratt-appar/. Men vad exakt är det som inte fungerar och vad har du för typ av enhet? Den här appen skall fungera även på äldre enheter (jag har testat den på en iPad 2 och på en Google Nexus 7) och med äldre operativsystem. Hoppas att det löser sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *