Barnspel > Spel > Fordonsspel > Bilar i sandlåda

I väntan på riktig sandlådelek finns nu ”Bilar i sandlåda” med en massa olika fordon som man löser olika uppgifter med

Från utvecklaren Thematica kommer appen ”Bilar i sandlåda”. Appen innehåller åtta olika byggfordon som man använder för att lösa olika uppgifter i sandlådan. Alla fordon har olika ljud. Man kan tuta, öppna dörrar, blinka med lampor, köra dem framåt och bakåt och styra deras individuella delar.

Man börjar spelet med att starta fordonet. Det gör man genom att hålla fingret mot den en liten stund tills man hör att motorn är igång. Då kan man antingen dra fordonet framåt eller bakåt. Men det går även att luta iPhone/iPad för att köra. Varje fordon har en egen uppgift. Exakt vad framgår genom tecknade bilder som sitter fast på väggen bakom fordonet, men det kan nog vara en utmaning för barn att upptäcka exakt vad man skall göra själva. En uppgift kan vara att flytta färgade kulor till en kartong.Problemlösningen är på en ganska lätt nivå – men fordonen kan vara lite svåra att manövrera. Därför tror jag man skall vara minst 3 år för att ha glädje av appen. Ett tips till barn som blir frustrerade är att man kan dra upp saker med fingrarna. Man måste inte använda exempel fordonets griparm för att plocka upp en kula.

Appen är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Jag gillar att fordonen i appen är realistiska och interaktiva. Trots att man kan göra så mycket är de ändå relativt lättanvända (lite instruering behövs). ”Bilar i sandlåda” är en typisk lek och lär app. Den är rolig och innehåller både problemlösning och är en bra övning för handmotorik.

Har du ett barn som gillar att leka i sandlådan och som inväntar våren är det här helt klart rätt app. Jag rekommenderar den till barn från 3 år och uppåt.

Betyg: 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Denna app är Barnsäkrad. Det innebär att alla eventuella externa länkar är skyddade av barnlås och att du inte behöver oroa dig för att ditt barn skall råka hamna i App Store, Facebook eller i webbläsaren av misstag. Läs mer här.

Om du vill köpa appen kan du stödja PappasAppar genom att använda köpknappen nedan (eller högst upp på sidan). Detta kostar inte någonting extra och gör det möjligt att vi kan driva denna tjänst helt gratis.
Tips: Följ PappasAppar.se via e-post, Facebook eller Twitter för att ta del av de senaste nyheterna!

Appen ingår i dessa listor:

Du kan också skapa och dela applistor till andra via Pinterest. Det är smart. Och enkelt. Läs mer här!
Just nu finns denna app inte med i någon lista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Svenskt tal
Programmering
Gratis Android-appar