I Dr. Pandas godisfabrik får man skapa tuggummi, choklad och gelégodis. Skärmen är uppdelad i två delar vilket gör att två barn kan spela tillsammans och hjälpas åt. Men det går även bra att spela själv.

I den här appen driver Dr. Panda en godisfabrik. Det finns tre avdelningar där man kan skapa tuggummi, choklad och gelégodis. Skärmen är uppdelad i två delar vilket gör att två barn kan spela tillsammans, men man kan också spela på egen hand och själv ta hand om båda sidorna av skärmen.

Dr. Panda Godisfabrik

Dr. Panda Godisfabrik är en annorlunda och fantasifull godisfabrik. Trots att det bara finns tre avdelningar, så finns det mycket att göra och variationen är stor.

ANNONS:

I avdelningen där man får skapa gelégodis får man smaksätta godiset genom att mixa till exempel jordgubbar, sen kan man forma godisbitarna och dekorera dem. På chokladfabriken skapar man chokladpraliner som ska smaksättas, formas och dekoreras med glasyr och frukt och nötter. Tillverkningen av tuggummi sker i ett flipperspel. Flipperspelet är roligt även om det är lite svårt att manövrera.

Dr. Panda Godisfabrik

Dr. Panda Godisfabrik

Man väljer själv hur länge man vill arbeta med en godisbit. Om man spelar tillsammans med någon kan man välja att samarbeta genom att fortsätta med en godisbit som kompisen har börjat med, eller så väljer man dela upp bitarna mellan sig. När man har gjort sex bitar av en sort på en avdelning åker de genom ett rör från fabriken till godisaffären. Där väntar Dr. Pandas vänner och de vill så klart gärna smaka. De reagerar på olika sätt beroende på vad man har skapat för godis, till exempel blir deras tunga färgad av godisets färg.

Dr. Panda Godisfabrik

Det jag gillar mest med appen, och det som gör att den skiljer sig från övriga, är att den uppmuntrar barn till att spela tillsammans. Det är roligt att tillsammans samarbeta med att forma, smaksätta och färga godiset. Men man kan även spela parallellt, vid sidan av varandra, utan att påverka den andres val. Vill man spela ensam så går det också bra.

Jag har spelat tillsammans med min 6-åring och min 3,5-åring. 6-åringen tycker att det är roligt och gillar att spela tillsammans med mig eller en kompis. Vi upplever dock att Dr. Panda godisfabrik är aningen svårare än många andra appar i serien. Min 3,5-åring förstod inte riktigt vad spelet gick ut på och tyckte att det var svårt att genomföra vissa moment utan hjälp.

Dr. Panda Godisfabrik

Liksom Dr Pandas övriga appar innehåller spelet inget tal eller text och man får visuella ledtrådar om vad man ska göra. Via appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Länkarna vidare till app store är försedda med barnlås. Reklamen kan man stänga av helt via den barnlåsta föräldrasidan. På föräldrasidan finns även möjlighet att stänga av musik och/eller ljudeffekter. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Dr Panda godisfabrik är ett charmigt och roligt spel som håller en hög kvalitet, precis som sina föregångare. Dock anser redaktionen att vissa av momenten är lite väl svåra, till exempel att skjuta ut tuggummin ur flipperspelet. Jag hade även önskat fler olika avdelningar. Av dessa orsaker tror jag inte att spelet tillhör de av Dr. Panda-spelen som har längst livslängd. Vi ger Dr. Panda godisfabrik en stark trea i betyg. Bedömningen är att spelet passar bäst för barn mellan 4 och 7 år.

Här är en trailer:

Ladda ner Dr. Panda Godisfabrik

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Godisfabrik för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *