Dr. Pandas Leksaksbilar är ett nytänkande bilspel som bjuder in till fri lek i olika miniatyrstäder.

Från utvecklarna Tribeplay kommer nu ytterligare ett Dr Panda-spel. Dr. Pandas Leksaksbilar är ett slags bilbanespel bestående av två olika stadsbilder med två teman; sommar och vinter. Utvecklarna själva säger att inspirationen kommer från en klassisk lekmatta och likheterna finns där. Med fingret styrs olika fordon längs städernas gator och lite här och var dyker några få små uppdrag upp, som man kan välja att lösa, om man så vill.

Dr Pandas Leksaksbilar

Uppdragen består framför allt i att med brandbilen åka till huset som brinner för att släcka, att med polisbilen hitta boven som flyr längs gatorna och med ambulansen hitta cyklisten som trillat omkull på vägen. Uppdragen dyker upp lite då och då, och är inget man måste utföra då det inte finns någon poängräkning, tävlings- eller tidsaspekt att ta hänsyn till. Det finns också möjlighet att lasta klossar på bilar och båtar. Samt att tanka. Oavsett om man väljer sommar eller vinter är uppdragen likadana.

ANNONS:

Dr Pandas Leksaksbilar

Dr Pandas Leksaksbilar

Dr. Pandas Leksaksbilar har stöd för multi touch, vilket innebär att man kan styra flera fordon samtidigt. Detta är praktiskt om man har ett syskon eller kompis som också gärna vill vara med. Nackdelen är att det blir svårt att navigera om man vill åka åt olika håll. Vilka fordon man styr är helt och hållet upp till den som spelar och det går byta fordon närhelst man vill.

Spelet är fri från köp inuti appen och reklam från tredje part. Bakom ett föräldralås ligger reklam för egna appar och externa länkar. I samma vy kan man också stänga av både reklam, effektljuden och bakgrundsmusiken. Det pedagogiska värdet i Dr. Pandas Leksaksbilar är i sig inte så högt utan fokus ligger framförallt på lek, vilket inte nödvändigtvis är så dumt.

Mitt äldsta barn på 4,5 år gillar verkligen det här spelet. Hen har återkommit i omgångar och dessutom pratat om spelet med sina vänner. Det om nåt är ett gott betyg. Andra barn i redaktionen har också gett spelet tummen upp. Som förbättringsförslag önskar vi att det fanns fler uppdrag och att uppdragen tilldelades spelarna. Det senare hade gett spelet ett tydligare driv framåt. Det hade också varit bra med en översiktskarta som visar städerna, då det emellanåt är lätt att åka vilse.

Jag rekommenderar spelet till barn mellan åldrarna 3-5 år. De 2-åringar som testat gillar också spelet men har haft problem att styra bilarna.

Betyget blir en stark fyra av fem möjliga.

Uppdaterat den 8:e maj 2015
Idag kom ytterligare en miniatyrstad till spelet. Den innehåller både en strand och en stad och helt nya uppdrag.

Uppdaterat den 23:e juli 2015
Idag kom en fjärde miniatyrstad till spelet. Den innehåller en byggarbetsplats. Här kan man laga vägar, köra stora lastbilar och hjälpa Dr Panda och hans vänner på flera olika sätt! Det finns dessutom fem nya fordon, däribland en cementblandare, bulldozer, ångvält och många fler. Vissa moment är i flera steg (som att laga vägen kräver både betong och ångvält).

Redaktionens åsikt är att appen nu är så bra att den förtjänar högsta betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Ladda ner Dr. Pandas Leksaksbilar

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Pandas Leksaksbilar för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Lisa Fransson skriver:

    Jag har testat denna med min blivande treåring och min sjuåring och den går hem hos båda. Min treåring behöver lite vuxenstöd, men blir otroligt glad när han klarar ett uppdrag. Bilarna är lätta att styra och det är kul att bara köra runt i de olika världarna. Jag skulle själv vilja ha några fler uppdrag i appen, men tycker det är bra att det inte går på tid eller är något direkt belöningssystem. En kul app jag rekommenderar i åldern 3-5 år.

  2. Rebecca Ryytty skriver:

    Testat appen på min 5-åring. Han gillar appen och har återkommit till den flera gånger. Han kan hantera den själv men vill gärna att man sitter med så han får berätta om vad som händer. En app som stimulerar till samtal får alltid ett stort plus från oss föräldrar. Då kan vi använda den som komplement till vår språkträning och han vet inte ens att vi tränar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *