I appen ”Draw Along with Stella and Sam” fyller man i färger och det man målat får sedan liv.

Från företaget Zinc Row, bland annat kända för Sound Shaker, Doodlecast och Bug Builder, har nu släppt en ny app ”Draw Along with Stella and Sam”. Företaget har tidigare flera engelska bok-appar om Stella och Sam – men den nya appen är en målarbok med animationer.

I målarboken väljer man en av tio olika former. Det finns exempelvis en fisk, en raket, en fågel, en fjäril och en bil. Den form man valt målar man med valfri färg och valfri typ av penna. Utbudet är inte så väldigt stort men ändå tillräckligt för barn. Man kan också välja att måla med stämplar och fotografier. Det senare fungerar genom att appen har sitt eget lilla fotoalbum. Där hamnar fotografier som man tar med kameran.

ANNONS:

När man målat klart trycker man på en liten pil och det man målat blir animerat i en färdig film. Fjärilen flyger omkring bland blommor och raketen flyger upp i rymden. Den här filmen kan man välja att spara till sitt fotoalbum för att senare dela vidare. Det går också att spara en bild av sin målning.

I appens inställningar kan man stänga av dela-funktionerna. Det är en bra sak att göra om man har ett yngre barn som inte förstår vad dessa funktioner innebär.

”Draw Along with Stella and Sam” är en snygg och genomtänkt app. Barn kan vara kreativa och belöningen är när ens kreation får liv i en animation. Appen är dessutom väldigt intuitiv. Min son som är 2,5 år kunde använda den med lite hjälp från mig. Både han och min dotter, snart är 5 år, tyckte om appen.

Det enda problemet vi hade var egentligen med det inbyggda fotoalbumet. Utrymmet är begränsat till nio foton och vi hittade inte funktionen för att ersätta ett foto med en annat. Men nu när jag provade på kvällen så upptäckte jag att det fanns en liten knapp vid sidan av fotografierna som ändrade till editeringsläge. Det kan vara bra att känna till eftersom det inte är helt lätt att upptäcka.

Appen har lite engelskt tal, men det är inte någonting som inverkar på funktionaliteten. När man målar finns varken bakgrundsljud eller tal.

Jag gillar den här appen. Animationerna gör appen snäppet roligare än vanliga målarboks-appar. Det enda jag egentligen saknar är fler saker att måla. De tio olika formerna kan man visserligen måla om och om igen. Men jag tror att livslängden på appen skulle bli längre om utbudet hade varit större.

Appen har ingen reklam eller i-app köp.

Jag rekommenderar ”Draw Along with Stella and Sam” till barn från 3 till 6 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Ladda ner Draw Along with Stella and Sam

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Draw Along with Stella and Sam för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *