Falling Stars är en kreativ app där alla kan lyckas med att skapa musik

Stjärnor verkar vara ett populärt tema när det gäller små barn. Jag har tidigare skrivit om appen Rita med stjärnor. I ”Falling Stars” faller stjärnor från himlen och med dem kan man skapa musik.

I huvudmenyn kan man välja mellan knapparna ”Play” eller ”Tutorial”. Inte så intuitivt tyvärr, så här behöver en vuxen hjälpa till så att det blir rätt.

ANNONS:

När man har valt ”Play” får man upp en vacker bild av ett landskap. Tittar man noga så ser man att himlen växlar mellan olika färger. Väldigt trevligt att titta på. På himlen finns även fem stjärnor som man kan trycka på. Gör man det så faller de ner på marken och ger då ifrån sig ljud. Trycker man på en stjärna en gång till så kommer det fler och snabbare.

För att skapa musik ritar man ut slingerväxter med sitt finger. Detta gör man genom att dra med fingret var som helst på skärmen. Man kan göra korta eller långa slingerväxter. När stjärnorna faller mot en slingerväxt så studsar den och det är då musiken skapas. Det här är så lätt att göra så vem som helst kan klara av det.

För att få variation i musiken räcker det med att rita ut flera slingerväxter. När det blir väldigt många tar appen själv bort de som man ritade först. På så sätt blir det aldrig för många på skärmen.

Längst ner på skärmen finns en meny där man välja mellan olika typer av slingerväxter. Beroende på vilken slingerväxt man ritar med blir ljuden annorlunda. Menyn innehåller även en del andra, mer avancerade, alternativ. Det går att trycka på en papperskorg för att tömma hela skärmen. Man kan trycka på en pil om man vill dela med sig via Facebook/Twitter/e-post. Och slutligen finns möjligheten att spara sin komposition.

Menyn blir synlig när man trycker längst ner på skärmen. Och den döljs när man börjar rita. Tyvärr kan små barn råka visa menyn av misstag. Så det kan man behöva ha koll på som vuxen – så att inte någonting skickas till Facebook av misstag, exempelvis.

Appen har inte någon reklam, förutom förstasidan som innehåller en ej klickbar bild på tuggummi. Det finns inte möjlighet att köpa till saker (in-app purchase).

Anledningen att jag gillar den här appen är främst för att den gör det så enkelt att lyckas skapa fin musik. Jag tror att det är bra för barn med appar där man alltid lyckas – det gör att man får en bra självbild. Dessutom gillar jag att appen är vacker och lättanvänd.

”Falling Stars” passar nog bäst för barn mellan 2 och 3 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en film som visar hur appen fungerar.
http://www.youtube.com/watch?v=MnAcs0DOm2k

Ladda ner Falling Stars

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Sandra Bjersvall skriver:

    Vi tycker om appar som passar båda barnen, 2 och 5 år. Denna är en sådan app. Den är enkel för den minsta sonen och han fascineras utav de olika ljuden och är koncentrerad av att dra nya streck… Den äldsta sonen försöker skapa olika melodier eller tycker det är spännande hur fort det kan falla stjärnor efter hur olika strecken dras. Det tog ett tag innan vi hittade menyns funktion med olika ljud, men ändå tyckte de båda det var roligt med bara en ton. En väldigt rolig app tycker vi, enkel men ganska skön i tonen, lite annorlunda mot andra spel. Även på min arbetsplats fungerar denna bra, förskola 1-3 år, alla kan dra streck och tycker om ljudet. Den lugnar de flesta barn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *