Genvägen är en spännande berättelse för lite större barn med fina illustrationer av författaren Mattias Löfqvist.

En dag händer något mystiskt när två barn tar en genväg hem från skolan. De sneddar genom en trädgård där det står ett litet skjul, och när de går in genom dörren kommer de in i en annan värld där tiden går mycket snabbare än vanligt. Var har de hamnat? Hur ska de kunna ta sig hem igen?

Genvägen

Genvägen har ingen skriven text, utan berättelsen läses upp och bläddringen sker automatiskt. Det går också bra att själv gå vidare till nästa bild, eller vilken bild som helst, innan man lyssnat färdigt. Det finns ingen interaktivitet i den här appen så man kan bara sitta och titta på varje bild medan man lyssnar. Jag trodde att det kanske skulle göra min sexåring besviken, men hon verkar inte sakna sådana inslag. Det beror säkert på att bilderna förmedlar precis samma stämning som berättelsen. Jag själv tänker mer på en serieroman än en traditionell bilderbok och det passar såklart bra för målgruppen sex år och uppåt.

ANNONS:

Genvägen

Sagan är rätt lång, ungefär tjugofem minuter. Tempot på uppläsningen är lugnt och behagligt. Efter en första gemensam lyssning har min dotter suttit flera gånger ensam i soffan och lyssnat. Hon tycker att den är mysig att lyssna på när hon vill varva ner och ta det lugnt en stund. Betyget blir en stark trea, jag saknar främst möjlighet att själv läsa upp texten.

Appen saknar reklam och kopplingar till sociala medier. Från startsidan kan man klicka sig vidare till utvecklarens webbplats, men då måste man öppna barnlåset först.

Finns för iPad och iPhone, vi har testat iPad-versionen.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här finns en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Ladda ner Genvägen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *