Lär dig rita djur steg för steg genom att följa linjer

I ”iLuv Drawing Animals” lär man sig steg för steg att rita olika slags djur. Det finns totalt 40 djur att välja mellan. När man startar appen kan man välja mellan att få info om hur man använder appen, se steg för steg instruktioner samt att titta i sin egen målarbok. I den senare kan man spara det man ritat tidigare.

Steg för steg-instruktionerna är själva hjärtat i appen och det är här man hittar de 40 djuren, uppdelade på fem sidor. Här väljer man helt enkelt det djur man vill lära sig rita. Appen visar då prickade linjer som man följer med sitt finger eller en penna. När man följt linjerna trycker man på en pil högst uppe i högra hörnet som tar en vidare till nästa sida där det finns nya prickade linjer. Så småningom har man ritat färdigt och har då (förhoppningsvis) en teckning föreställande det djur man valde i början.

ANNONS:

I underdelen av skärmen kan på varje sida välja tjocklek och färg på sin penna. Det finns tre tjocklekar och säkert 30 – 40 olika färger att välja mellan. Man kan också välja att sudda eller ångra det man tidigare ritat. På den sista sidan kan man även välja bland flera färdiga bakgrundsbilder. Det finns även några stickers som man kan dra in i bilden om man vill.

En finess i appen är att det finns en röst som hela tiden berättar vad man ritar. Mycket bra idé, men inte för svenska barn eftersom rösten är på engelska. Det går att stänga av ljudet i appen, men då försvinner tyvärr även ljudeffekter och bakgrundsmusik.

Längst nere i vänstra hörnet finns en ikon som låter en välja om man vill spara sin teckning till sin målarbok, spara till fotoalbumet, e-posta eller skriva ut. Dessa alternativ kan vara lite för avancerade för de yngsta barnen. Sparar man sin teckning till sin målarbok och vill fortsätta vid ett senare tillfälle så glömmer appen bort vilket djur man målade.

Håller man på att rita och råkar trycka högst uppe i vänstra hörnet får man upp en dialogruta där en engelsk text frågar om man vill spara ritningen i målarboken eller ej. Inte så intuitivt för barn, och särskilt inte barn som endast kan svenska. Det hade varit bättre om appen direkt hoppade tillbaka till huvudmenyn och automatiskt kom ihåg var man var så att man kan fortsätta om/när man vill det.

Appen har inte någon reklam eller i-app köp. Det finns dock en extern länk som man når via förstasidan. Inte så bra eftersom barn kan hamna i App Store av misstag och i värsta fall handla någonting (ställ in begränsningar!). Appen har även popuper som kommer efter ett tag som uppmanar till att man betygsätter i App Store.

I det stora hela är det här en väldigt bra och pedagogisk app. Jag gillar finessen att man kan rita ovanpå en streckad linje vilket gör att man kan använda hela skärmen, till skillnad från exempelvis ”Learning to draw” som delar upp skärmen i två delar. De streckade linjerna är dessutom väldigt intuitivt. Appen erbjuder både utlärning men samtidigt kan den som ritar vara kreativ i val av färger, penslar m.m. ”iLuv Drawing Animals” känns överlag barnvänlig, men har som sagt lite delar som gör den för avancerad för de yngsta och för barn som inte kan engelska.

Betyget blir 4 av 5 och jag rekommenderar appen till barn mellan 4 och 6 år.

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Ladda ner iLuv Drawing Animals

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa iLuv Drawing Animals för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Åsa Käfling skriver:

    Jag och äldste sonen (4,5 år) älskar den här appen. Önskar bara att det fanns fler djur som man kunde måla – och att den hade varit på svenska förstås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *