I denna app får man klippa ut och färglägga papperstallrikar för att på så sätt skapa olika figurer. När pysslet är färdigt får man leka med det man skapat i olika typer av enklare minispel.

Labo Paper Plate kommer från företaget Labo Lado som också ligger bakom flera andra pysselappar som vi recenserat tidigare, bland annat Labo Pebble Art och Labo Train.

Appen börjar med att man får välja en av tolv mallar. Man utgår alltid från en papperstallrik och i det första steget ska man klippa ut de delar man behöver genom att dra med fingret längs streckade linjer. När alla delar är klara gäller det att pussla fast dem på rätt plats i en mall. Man får hjälp genom att den bit man valt visas streckad i mallen så man ser var den ska sitta. När figuren är klar får man färglägga den. Om man vill kan man titta på en bild och göra lika eller så gör man sitt eget konstverk. Färgen fastnar enbart på den form man valt vilket gör det lätt att färglägga innanför linjerna även för yngre barn.

Paper Plate

ANNONS:

Paper Plate

Sista delen är någon form av animation eller minispel. Det ges inga instruktioner så man får prova sig fram genom att trycka i bilden och se vad som händer. Ibland har spelet ett slut och ibland fortsätter de så länge man har lust. Man kan närsomhelst välja att påbörja ett nytt projekt.

labo-paper-plate-spela

Den enda mallen som skiljer sig från de andra är den som bara består av en papptallrik. Där får man direkt börja färglägga och genom att snurra tallriken åt höger eller vänster med hjälp av ett reglage kan man skapa olika fina mönster som man sedan kan spara till fotoalbumet.

Paper Plate

Appen är provad av min blivande 4-åring som är pysselgalen och älskar att klippa och måla. Att appen innehöll alla dessa moment och dessutom lite spel har gjort att den använts flitigt, särskilt på resande fot när det inte är så lätt att pyssla på riktigt. Appen har även använts som inspiration för eget pysslande med papperstallrikar. Även storasyskonen på 5 och 7 år tycker appen är rolig och gillar att det finns så många moment och att man sedan får spela spel med det man skapat. Även andra redaktionsbarn i åldern 2,5-9 år har använt appen och gett den gott betyg och flera har provat att pyssla på riktigt med samma material. För de allra yngsta kan momentet att klippa ut delar vara lite svårt men i övrigt klara de av det mesta på egen hand.

Styrkan med Labo Paper Plate är blandningen av fasta moment efter givna mallar kombinerat med egen kreativitet. Mängden innehåll och variationsmöjligheterna gör appen användbar för en stor åldersgrupp. Genom att använda appen tränar man finmotorik, öga-hand koordination samt fantasi och skapande. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Jag rekommenderar Labo Paper Plate för barn mellan 3 och 7 år och ger den en 4:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 22 dec 2017
  •   20 kr 16 dec 2016
  •   0 kr 15 dec 2016
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   33 kr 27 okt 2016
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *