Barnspel > Matematik > Pussel > Lolas Strandpussel

Lolas Strandpussel har flera pussel i tre olika svårighetsnivåer samt svenskt tal.

Lolas Strandpussel är en färgglad och söt app med pandan Lola i huvudrollen. Appen är skapad av finländska Beiz som ligger bakom bland annat Lolas Mattetåg. I Lolas Strandpussel får man pussla med en massa olika saker som är typiska för stranden. Genom att dra pusselbitarna till sina rätta platser löser man pussel och får samtidigt lära sig vad sakerna heter på svenska. Både genom text och tal.

Lolas StrandpusselI huvudmenyn väljer man svårighetsnivå; lätt, medel eller svår. Varje nivå har tio pussel. Skillnaden i svårighet består i att antalet bitar blir fler och fler. I alla nivåer räcker det med att hålla pusselbiten i närheten av rätt plats för att den automatiskt skall fastna.

Lolas Strandpussel

Lolas Strandpussel

Lola instruerar, ger beröm och uppmuntrar på svenska. Grafiken är av hög kvalité och appen har även trevliga animationer. Lolas Strandpussel är barnvänlig och innehåller varken reklam eller in-app purchase. Appen har externa länkar, men dessa är skyddade med ett barnlås där man måste lösa ett matematiskt tal för att komma vidare. Bra!

Både min 3-åring och 5-åring har testat denna app på iPad och gillar den. Tyvärr är de svåra pusslen på gränsen till för enkla för 5-åringen. Jag tror därför att barn mellan 3 och 4 år har störst glädje av appen, även om den nog uppskattas av barn upp till 6 år (men då har sämre livslängd). Utvecklarens rekommendation är upp till 8 år.

På förbättringssidan hade jag önskat fler och mer utmanande pussel för äldre barn. Det här är en fin app, men jämfört med andra pusselappar har den här appen tyvärr inte någonting som gör den speciell, förutom det svenska talet. Betyget blir därför inte mer än godkänt; tre av fem.

Appen finns även i en gratisversion för iPad och Android. För den som vill testa innan köp.

I den här YouTube-filmen kan man se lite hur appen fungerar:

Denna app är Barnsäkrad. Det innebär att alla eventuella externa länkar är skyddade av barnlås och att du inte behöver oroa dig för att ditt barn skall råka hamna i App Store, Facebook eller i webbläsaren av misstag. Läs mer här. Policyn på PappasAppar.se är att endast rekommendera appar som är fria från in-app purchase och reklam från tredje part. Läs mer här. Det går inte att betala för att få en app recenserad.

Om du klickar på knappen nedan kommer du direkt till rätt app för nedladdning.
Tips: Följ PappasAppar.se via e-post, Facebook eller Twitter för att ta del av de senaste nyheterna!

Appen ingår i dessa listor:

Du kan också skapa och dela applistor till andra via Pinterest. Det är smart. Och enkelt. Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sällskapsspel
Klockan & tid
Gratis Android-appar