Mata en fisk med rätt antal och öva på addition och subtraktion

Motion Math: Hungrig fisk är skapad av det amerikanska företaget Motion Math. De ligger bland annat bakom den liknande appen Motion Math: Hungrig Guppy. Den stora skillnaden är att Hungrig Fisk är svårare och vänder sig till äldre barn.

I den här appen möter man en fisk som simmar i vattnet. Fisken är hungrig men vill inte ha vanlig fiskmat. Istället vill den endast äta en viss siffra som även syns på kroppen. I vattnet runt omkring fisken finns bubblor med olika siffror i. Genom att dra ihop siffror med varandra, och där med addera dem, får man förhoppningsvis fram den siffra som fisken vill äta. Siffrorna kan vara både positiva eller negativa, beroende på hur långt man kommit.

Hungrig Fisk

ANNONS:

Hungrig Fisk

Desto mer mat fisken får i sig, desto större blir den. Lyckas man inte mata fisken tillräckligt snabbt så blir den istället mindre och så småningom slutar spelet. Under tiden man spelar får man poäng och kan hamna i en highscorelista. Man kan även vinna pärlor som gör att man kan piffa till sin fisk med nya fenor och färger.

Appen har flera svårighetsnivåer. I den enklaste gäller det bara att mata fisken med rätt siffror. I nästa nivå är det enkel addition och senare blir det större tal och även övningar på subtraktion. Spelet går snabbare och snabbare men det finns även en inställning så att man manuellt kan justera hastighet och svårighetsnivå.

Hungrig Fisk gör det roligt att öva på addition och subtraktion. Men till skillnad från appen Hungrig Guppy finns det här även en tidspress som kanske inte passar alla barn. Tyvärr går tidspressen inte att stänga av, utan är man för långsam så förlorar man. Det går dock att hoppa fritt mellan banorna och justera svårighetsnivån. Man måste därmed inte börja om från början varje gång man förlorar, vilket är bra. Jag tycker ändå att appen är lite väl glad i att öka svårigheten automatiskt och det finns en del banor som är svåra även för vuxna.

Hungrig Fisk

Appen innehåller varken reklam eller in-app purchase. Det finns externa länkar till App Store via förstasidan. Dessa är dock skyddade av ett bra barnlås.

Min dotter som är fem år klarar endast av de två första nivåerna i appen, sedan blir det för svårt. Hon har tidigare testat upplägget i och med att hon spelat Hungrig Guppy, och det gillar hon. Men för att ha behållning av Hungrig Fisk behöver man åtminstone vara 7 år.

Betyg: 4 av 5.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 11 språk: arabiska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, spanska, svenska, tyska.

Ladda ner Motion Math: Hungrig Fisk

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Liselotte sverkersson skriver:

    Jag arbetar i förskoleklass och tycker att appen är jättebra. Det är bra med olika nivåer eftersom barnen kommit olika långt i sitt lärande och alla kan få utmaningar efter sina nivåer. Alla barn tycker att den är rolig. Och ett bra sätt att lära sig vad som händer om man lägger ihop olika tal. Rekommenderas verkligen även för yngre barn än 7år. Har inte testat Hungrig Guppy. Visste inte att den fanns ska kolla upp den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *