I Seasonfun får barn para ihop rätt kläder efter väderlek för att se djurens reaktioner.

Tillverkaren Kujifun ligger bakom appen Seasonfun. I Seasonfun får spelaren välja att följa med fågeln Plumy eller björnen Fluffy i miljöer med olika väder. De enkla miljöerna växler mellan regn, sol och varmt samt snö och kallt. Varje vädermiljö ger tre alternativ på vad Plumy och Fluffy kan ta på sig som passar vädret. När det regnar vill de ha gummistövlar eller ett paraply, vid sol och varmt är det solglasögon eller en dusch som gäller osv. När spelaren väljer rätt klädesplagg eller sak blir fågeln och björnen glada och ett nytt väder kommer fram. Väljer man däremot fel visar Plumy eller Fluffy genom sitt kroppsspråk och ljud att de fryser eller blir för varma och spelaren får pröva ett nytt alternativ.

Seasonfun

Seasonfun

ANNONS:

Seasonfun är en färggrann och söt app som är enkel att förstå. Den påminner om andra appar som t.ex. Guess the dress, men är mycket enklare gjord, lättare att använda och passar mer för yngre åldrar.

Mina barn 2 och 5 år har prövat appen på iPad och förstod snabbt vad det gick ut på. För 5 åringen var det en ganska enkel match att para ihop kläder och saker med väder och gav ingen större utmaning när det var gjort några gånger. För tvååringen var det lätt att hantera appen men lite klurigare att matcha väder och kläder. Men eftersom inget händer mer än att Plumy och Fluffy säger ifrån att det är fel väljer han bara ett nytt alternativ och prövar sig fram. Som föräldrer passar det även bra att kunna sitta brevid och prata med barnet om vad vi brukar ta på oss på fötterna när det regnar eller vad vi kan äta på sommaren om det är varmt.

Det känns lagom med tre valalternativ på kläder och saker men efter ett tag känns appen lite ”samma” och fler väderlekar eller situationer hade varit önskvärt.

Seasonfun har bakgrundsljud som inte går att stänga av, men ljudet är anpassat till de olika väderlekarna och upplevs inte störande. Plumy och Fluffy kommunicerar med ljud och gester och det behövs inget språkval. Appen har oskyddade externa länkar från förstasidan som leder till fler spel och information till föräldrar. I övrigt är appen barnvänlig och saknar både reklam och in-app purchase.

Jag tycker att appen passar barn i åldern 2-4 år och får betyg 3.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Ladda ner Seasonfun

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!Tips! Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *