I Toontastic Jr Pirates skapar man på ett enkelt sätt animerade piratfilmer. Launchpad Toys har skapat en förenklad variant för yngre barn av sin egen app Toontastic.

Man börjar med att välja en början, mitt och slut från 12 färdiga scener med bakgrund och skådespelare. Varje scen börjar sen med en färdiginspelad filmsnutt som man därefter själv får fortsätta på. Inspelningen startar automatiskt och man får då flytta figurerna och prata in sitt eget tal. Efter en minut slutar inspelningen, men man kan även välja att trycka på stoppknappen tidigare. Är man nöjd med sin inspelning går man vidare till nästa steg där man kan lägga till bakgrundsljud som förmedlar olika känslostämningar.

ANNONS:

När alla tre scenerna är klara skriver man in vem som gjort filmen och vad den ska heta och sedan spelas hela filmen upp automatiskt.

Alla instruktioner och skriven text är på engelska men tack vare bilder och animeringar är det är lätt att förstå hur man ska göra. De färdiga filmsnuttarna i början på varje scen innehåller inget riktigt tal och passar därför bra in oavsett vilket språk man själv använder.

Via inställningsknappen på förstasidan kan man ställa in om man vill ha ljudinstruktioner och om figurerna ska röra på armar och ben automatiskt eller om man vill styra dem själv. Till en början rekommenderar jag att man väljer att detta sker automatiskt då det kan vara lite trixigt att hålla isär hur man flyttar figurerna och hur man enbart rör på armar och ben.

På startsidan finns även en knapp för support och en länk till Toontastic, som är en mer omfattande variant av appen. I övrigt finns ingen reklam eller möjlighet till köp inuti appen.

Om man vill kan man använda appens story share för att skapa film tillsammans med andra som man bjudit in som är uppkopplade och har Toontastic Jr Pirates. Har dock inte testat detta då jag tycker att det är tillräckligt för mina barn att interagera med varandra.

Mina barn på fyra och sex år har testat appen på iPad. De förstod direkt vad de skulle göra och har spelat in ett par filmer. De tyckte det var kul en stund men då de tidigare använt bredare animeringsappar så väljer de hellre dessa som har större valmöjligheter och inte enbart innehåller pirater. Som namnet antyder så är det enbart pirattema på den, men enligt utvecklaren Launchpad toys kan det komma fler teman längre fram.

Jag tycker att Toontastic Jr Pirates har ett bra upplägg för den som är nybörjare i animering. Man kommer snabbt igång med sin animering eftersom man inte fastnar i en massa val där man själv ska kombinera ihop bakgrund och figurer. Filmerna i början på scenerna ger bra inspiration för den egna fortsatta inspelningen och det färdiga resultatet känns extra proffsigt med denna kombination av egen och färdig inspelning.

Jag kan hålla med appens utvecklare om att den är lämplig från tre års ålder eller även yngre med en vuxen som medhjälpare. Är barnen äldre än sex år och/eller vill ha större utrymme för egna val så bör man nog välja Toontastic i stället.

Toontastic Jr Pirates får en trea i betyg.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=UMKfUTCVDt8

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska. Och text på följande språk: engelska.

Ladda ner Toontastic Jr. Pirates

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *