Kreativitet och uppfinningsrikedom belönas i det abstrakta pusslet Windosill.

Windosill är ett slags pussel där målet är att få en leksaksbil att köra genom olika rum. Dörren till nästa rum är alltid låst och nyckeln döljer sig i rummet. För att hitta den måste man upptäcka hur rummet fungerar. Detta är klurigt för både vuxen och barn.

ANNONS:

Appen påminner lite om The Tiny Bang Story i och med att det till en början inte är helt uppenbart hur spelet fungerar. Windosill har inte lika lång spellängd, men samtidigt är det en app som man vill spela om igen efter ett tag. Vi har haft den i över ett år nu och appen har visat sig ha lång hållbarhet. I Windosill finns 11 rum att besöka. Räkna med 15 min – 30 minuter per rum. Kanske längre om en vuxen inte sitter bredvid.

Windosill är både underhållande och utmanande. Alla rum fungerar olika och uppmuntrar till kreativt tänkande. För att lyckas behövs en del experimenterande, något som de flesta barn tycker är roligt. Det behövs även en stor portion tålamod. Desto mer tålamod man har, desto bättre blir känslan när man listar ut lösningarna. Att Googla ”Windosill Walkthrough” kan ej rekommenderas eftersom det gör att man kan lösa hela spelet snabbt. Det är ett bra sätt att kasta bort de pengar man lagt ner på att köpa appen. Kör man fast är det istället bättre att låta spelet ligga en dag och försöka igen.

Hela appen är egentligen ganska sparsmakad när det gäller ljud och grafik. Den grafik som finns är vektoriserad 3D. Den är mycket sinnrik och elegant utan att sticka ut för mycket. Jag tror att utvecklarna försökt att skapa en lugn miljö för att den som spelar inte skall bli distraherad. Det har de verkligen lyckats med.

Appen är klurig, men ändå intuitiv i sitt gränssnitt. Windosill innehåller ingen reklam och inget i-app-köp.

Min dotter och jag spelade tillsammans första gången när hon var fyra år. Nu är hon sex år och spelar den gärna själv då och då. Sista banan är dock snäppet svårare än resten av appen, så där behöver förmodligen en vuxen hjälpa till, beroende på ålder på barnen som spelar.

Jag rekommenderar Windosill till barn från fyra år och uppåt. Men är man fyra år behöver man hjälp av vuxen. Alternativt är det här en app som fungerar väldigt bra att samarbeta kring i grupp.

Betyg: 5 av 5.

Uppdaterat den 5 oktober 2013
Jag har hört att en del håller med om att den här appen förtjänar högsta betyg. Men jag har även hört ännu fler som tycker att betyget är för högt. Så för att inte någon skall bli besviken när hen köper denna app så har jag sänkt betyget till fyra. För det verkar vara det betyg som de flesta anser är rätt.

Här är en spoilerfri YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   49 kr 1 maj 2023
  •   40 kr 6 okt 2022

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Windosill för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

  1. Jane skriver:

    Jag tyckte appen var både snygg och rolig, men kort. Mina barn var inte lika intresserade. Både 3-åringen och 6-åringen tyckte den var lite kul till att börja med, men krävde mycket hjälp och tröttnade snabbt. Nästa gången jag frågade om de ville spela kom svaret ”inte den”. Kanske är appen bättre för lite äldre barn eller dem med lite mer tålamod.

  2. Anna skriver:

    Har fått testa Windosill. Jag får väl erkänna att jag googlade på ”windosill walkthrough” och fann följande länk som visade hur appen var uppbyggd. Den är uppbygg som rum där man ska leta efter en nyckel. Jag som vuxen såg framför mig en nyckel. Men det var en vit kub som låste upp till nästa rum. Sonen på 3,5 år har gillat att testa de olika sakerna i rummen så som att tända och släcks lampan, flytta bokstäver. Precis som recensionen ovan konstaterar är det ett spel man kanske spelar en gång rakt igenom. Men om man som vuxen har tålamod att lösa pusslet så har barnet många fina små saker att göra i varje rum. Spelet har en fin grafik med många genomtänkta utmaningar. Så om du som vuxen vill klura kan Windosill vara något för dig. Om du funderar på spelet Googla det innan och se hur fint det är.

  3. Lotta skriver:

    Jag gillar den här appen som kräver att man även som vuxen tänker till för att kunna lösa banorna och komma vidare i spelet. Tyvärr är mina barn på 7 och 9 år inte lika förtjusta. De tycker att det är för svårt och tråkigt. I viss mån kan jag hålla med om att en del banor mest går ut på att planlöst trycka på allt för att med lite tur lyckas göra rätt. Annars är appen trevlig och ganska intuitiv att använda när man väl förstått vad det går ut på. Rekommenderas till barn med stort tålamod som tycker om att klura sig fram till rätt lösning.

  4. Maria Oreest skriver:

    Både jag och min dotter på 5 1/2 år älskar det här spelet… Fantasin får fritt utrymme. Vi har spelat hela spelet tillsammans och klurat ut hur allt funkar… Vi har haft jättekul! Nu kan hon spela själv och visar andra med stor entusiasm vilka roliga saker som händer…:) Värt varenda öre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *