Zcooly Raketen är ett spel för upp till två personer där man tränar 1:ans till 10:ans multiplikationstabell.

Zcooly Raketen från Zcooly, som ligger bakom flera bra matematikspel som t.ex. Zcooly Affären Åk 1 & Förskola, Åk2 och Åk3, Zcooly Gruvan, samt klockträningsappen Zcooly Klockgården, är en app där man tränar multiplikation. Liksom de andra apparna är Zcooly Raketen uppbyggd som ett spel med flera belöningsmoment som lockar till fortsatt användande.

I Zcooly Raketen gäller det att styra en raket mellan fiktiva planeter för att hjälpa två lemurer att hitta hamstrarna som är fast på en planet långt bort i en annan galax. Raketen får extra fart då man svarar rätt på multiplikationstal och om man svarar fel åker raketen bakåt eller långsammare. För att svara på talet ska man identifiera vilka tal som ska multipliceras ihop och dra fingret över talen.

Zcooly Raketen

ANNONS:

Zcooly Raketen

När man nått fram till en ny planet får man medaljer och mynt som man kan använda för att köpa kläder till lemurerna. Affären nås genom att man klickar på kundvagnen. Då man klickar på planeterna får man också information om deras egenskaper.

Zcooly Raketen

Det går att välja mellan ett övnings- och ett spelläge. I övningsläget går det att ställa in vilka multiplikationstabeller man vill träna på (1-10), hur många rutor det ska vara med tal som kan väljas att multipliceras ihop (4, 9 eller 16) och hur många uppgifter som ska lösas på varje bana (3-100). Det här ger en mycket bra möjlighet att anpassa nivån till varje användare, men ger inte samma spelupplevelse som spelläget eftersom det bara går ut på att köra raketen från A till B. I spelläget ingår även historien där man ska rädda hamstrarna och åka mellan olika planeter. Här ökar svårighetsnivån stegvis.

Zcooly Raketen

Zcooly Raketen innehåller inga köp i appen, reklam för tredje part eller externa länkar, vilket är mycket bra. På startsidan går det att ställa in om det ska vara musik och/eller ljudeffekter i spelet och att välja om man vill starta spelet i övnings- eller spelläget. Det finns också möjlighet att spara framsteg för fler användare genom att logga in på ett Zcooly-konto. Detta har jag dock inte provat. Jag hade önskat att det fanns möjlighet att spara framstegen för alla spelare direkt i appen eftersom kontot kräver Internetuppkoppling för att fungera.

Jag har testat Zcooly Raketen tillsammans med min 8-åring, som kan en del enklare multiplikation, men inte är säker på det ännu. Jag tänkte därför att detta kunde vara ett bra spel för att träna vidare mot att så småningom automatisera. Det fungerade till viss del, men inte fullt ut eftersom det inte finns möjlighet att välja exakt vad man vill träna på i spelläget som var mest lockande för mitt barn. Spelet blev snabbt för svårt för mitt barn som precis börjat med lättare multiplikation. Det blev också för stressigt för att vara kul. Det vi tyckte var bra var att man kunde spela tillsammans genom att vara spelare 1 och 2. På detta sätt kunde vi hjälpas åt att göra så att raketen fick extra fart när det blev svårt. Belöningarna i form av att man kunde köpa kläder till lemurerna var tillräckligt motiverande för att locka till fortsatt spel. En del av de andra av redaktionens barn som testat har dock inte tyckt att affären varit motiverande, men istället har några gillat att läsa om planeterna.

Jag tycker Zcooly Raketen är en bra app för att träna multiplikation på ett lustfyllt sätt. Appen skulle dock kunna bli väsentligt bättre om man kunde välja vad man ville träna på också i spelläget.

Jag ger Zcooly Raketen en svag fyra av fem i betyg och rekommenderar den till barn mellan 7 och 11 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Ladda ner Zcooly Raketen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Zcooly 9-10 år

Tillverkaren erbjuder Zcooly Raketen och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Landa, Zcooly Affären Åk3.

Paket: Zcooly Superpaketet

Tillverkaren erbjuder Zcooly Raketen och åtta ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De åtta andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly RoboKlock, Zcooly Landa, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Zcooly Raketen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Annki Andersson skriver:

    Laddade hem detta idag. Perfekt för barnen i skolan som går i fyran och femman (10-11-åringar). Detta blir ett lustfyllt sätt att träna multiplikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *