123 Färg är en app som min dotter använt sedan hon var ungefär 3 år. Det går ut på att färglägga bilder och samtidigt lära sig siffror och bokstäver.

Det här är en riktigt bra app. Den är enkel att använda, har ett stort innehåll och är riktigt genomarbetad. Den har dessutom en mängd inställningar för föräldrar. Inställningarna gör att du kan anpassa appen för ditt barns förmågor. Det är dessutom en lek och lär-app med massor av fina bilder, bra musik och svenskt tal.

För de yngsta finns möjligheten att endast färglägga bilder. Man väljer färg och pekar på var i bilden man vill ha den. Så enkelt är det. Och när alla färger är ifyllda så kommer belöningen; musik spelas och noter flyger över skärmen.

ANNONS:

För lite äldre barn kan man välja att färglägga bilder med hjälp av siffror/bokstäver. Bokstäverna finns både i gemener och versaler. Så det går att anpassa beroende på vad man behöver öva på. Varje färg har här en egen siffra/bokstav. Och i bilderna finns motsvarande siffra/bokstav. På så sätt blir man guidad att hitta rätt färg till rätt plats i bilden.

Samtidigt som man väljer siffra/bokstav så uttalar en svensk röst siffran/bokstaven högt. Rösten är bra, men tyvärr får man inte höra bokstavsljudet, vilket rekommenderas av pedagoger.

För äldre barn finns möjlighet att lära sig siffror och bokstäver på både engelska och andra språk.

Jag tror att appen fungerar bäst för barn mellan 3 och 6 år. Men både yngre och äldre barn kan ha glädje av den. Yngre kan färglägga, och äldre kan lära sig nya språk.

Mitt betyg blir 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 13 språk: arabiska, engelska, franska, hebreiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 123 Färg för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

  1. Jennifer skriver:

    När jag köpte appen så finns någon sorts funktion med en butik där man kan handla för stjärnor som man tjänar i spelet. Blir osäker på vad detta är så jag raderar appen igen.

  2. Pappa Daniel skriver:

    @Jennifer: Det stämmer. I den senaste versionen har utvecklaren gjort om appen. Man tjänar ihop virtuella pengar genom att färglägga. Desto mer man färglägger, desto mer penar får man. Dessa pengar kan man handla nya teckningar för i appens butik. Tanken är nog att det skall motivera barn att fortsätta måla. Det finns i inställningarna möjlighet att ”Ta bort sidans lås”. Jag tror att det innebär att man kan öppna alla teckningar utan att behöva tjäna in dem. Appen är fri från in-app purchase/extra köp.

  3. Jennifer skriver:

    Tack för svaret. Då vågar vi nog köra appen här hemma. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *