Det här är en pysselapp med hösttema. Appen har mycket innehåll och man kan dels pussla enligt färdiga mallar och dels skapa egna kreationer med hjälp av löv, kastanjer, kottar, stenar, svampar och andra typer av naturmaterial.

123 Kids Fun Autum Designer är skapad av RosMedia som även gjort 123 Kids Fun Music och 123 Kids Fun Autum Puzzle som vi tidigare recenserat. Den nya appen är en pysselapp med mycket innehåll där man dels kan pussla enligt färdiga mallar och dels skapa egna böcker eller bilder med olika saker på hösttema.

ANNONS:

I pusseldelen finns 10 färdiga mallar att välja på. När man väljer en mall får man se en svagt färgad bild av det objekt som ska byggas medan de delar som behöver för bygget syns starkare. När man drar en del till rätt plats fastnar den och när alla delar är på rätt plats får man en belöning i form av ljud och ett höstbladsfyrverkeri. Man kan sedan välja att göra om samma bild eller välja en ny.

123 Kids Fun Autumn Designer

I den fria delen finns möjlighet att skapa och spara upp till 12 olika böcker och bilder. I bokläget får man först skapa en förstasida och sedan fem ytterligare bilder. I bildläget skapar man ensidiga bilder. I övrigt fungerar dessa två delar likadant. Man måste själv välja att spara det man skapat. Via menyn når man sina sparade böcker och bilder. Där kan man också e-posta en bok eller bild till någon, titta på det färdiga konstverket, återgå till redigeringsläget eller ta bort det man skapat.

123 Kids Fun Autumn Designer

123 Kids Fun Autumn Designer

Varje skapelse börjar med ett vitt papper. I kanten ligger de naturmaterial man har att arbeta med. Det finns löv, kastanjer, kottar, stenar, fjärilar, svampar, blommor, fjädrar, olikfärgade stavar och lerklumpar m.m. Inom respektive naturmaterial finns många olika alternativ att välja på. Totalt finns mer än 100 olika material att välja på. Man kan även måla med en färgkrita och lägga till egen text och fotografier. De senare väljs från kamerarullen eller genom att man tar en ny bild med kameran. För varje material, foto eller text man lägger till sin kreation kan man välja att öka eller minska storleken, rotera och välja var den ska ligga.

123 Kids Fun Autumn Designer

Min pysseltokiga 4-åring har provat appen och ger tummen upp. Det är främst den fria delen som lockar och hen gillar att det finns så många olika saker att pyssla med. Hen gillar att skapa tokiga figurer och även att ta bilder på sig själv och sedan använda i pysslet. Möjligheten att göra små böcker och på så sätt skapa en liten historia som sedan kan berättas för andra har uppskattats. Appen har även använts flitigt tillsammans med kompisar och syskon.

Appen innehåller musik och ljudeffekter men inget tal. På förstasidan finns reklam för tillverkarens egna appar samt en ”tv-kanal”. Det finns ett enkelt barnlås som hindrar barn att hamna i appbutiken, men låset skulle med fördel kunna ligga så att barnen inte hamnar på reklamen. Appen är dock helt fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

123 Kids Fun Autum Designer är främst ett tidsfördriv men genom att skapa tränar man öga-hand koordination och finmotorik. För barn som har svårt med vanligt pyssel eller när man är på resande fot kan en pysselapp vara en rolig sysselsättning. En del knappar är dock lite svåra att förstå syftet med och för yngre barn tillför de inte så mycket medan de för äldre barn kan möjliggöra lite mer komplicerade pysselprojekt. Tyvärr är det lätt att av misstag trycka på knappen som äter upp papperet så där skulle det ha varit bra om man fick bekräfta att man verkligen vill ta bort konstverket. Appen kan fungera som inspiration till att väcka barns kreativitet när det gäller att pyssla med riktiga höstsaker från naturen.

Jag rekommenderar appen för barn i åldern 3-6 år och ger den en 3:a i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 6 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 123 Kids Fun Autum Designer för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *