123 Kids Fun Music Box låter de yngsta barnen prova på olika slags instrument och på ett enkelt och lekfullt sätt utforska musik.

Appen 123 Kids Fun Music Box är skapad av Ros Media som ligger bakom en annan musikapp med liknande namn, har tidigare gjort musikappen med samma namn, 123 Kids Fun Music, som vi tidigare recenserat. Den nya appen innehåller uppdaterad grafik och en del nya instrument.

123 Kids Fun Music Box

I appen möts man av olika grupper med instrument, totalt finns det 25 instrument att utforska. De olika grupperna innehåller instrument som dragspel, klarinett, cello, congatrummor och panflöjt. De olika instrumentgrupperna når man lätt genom en tydlig meny med bilder på instrumenten. En del instrument, såsom dragspel, basgitarr och kalimba kan man välja att prova på. Då går det att spela helt fritt och skapa egna melodier. Instrumenten i appen efterliknar riktiga instrument, både i hur de låter och hur skalorna är uppbyggda. Övriga instrument får man bara höra exempel på hur de låter. När man trycker på ett instrument strömmar färgglada noter över skärmen.

ANNONS:

123 Kids Fun Music Box

Tillsammans med mina barn 1 och 5 år gamla har vi prövat 123 Kids Fun Music Box på en iPad. Det här är en app som är lätt att använda, även för de yngsta, och som uppmuntrar till att man provar instrumenten i sin egen takt. För ettåringen är appen lagom att spela tillsammans med ett syskon eller en vuxen. Min ettåring verkar gilla appen och vi har suttit en lång stund och spelat tillsammans. Femåringen provade instrumenten och frågade vad de hette. Tillsammans komponerade vi några melodier på dragspelet och hittade på egna melodier.

123 Kids Fun Music Box

En utveckling från tidigare app är att det går att läsa instrumentens namn på engelska i en informationsruta. Detta har vi haft användning utav eftersom en del instrument för mig var nya. Det hade dock varit bättre om språket var på svenska. I övrigt är appen helt fri från både text och tal. Instrumenten är mer verklighetstrogna än i den tidigare appen. Ett ytterligare förbättringsförslag är att det hade varit bra om det medföljde lite hjälp så att barnen själva kunde spela färdiga melodier.

I mitt yrke som förskollärare har jag dessutom använt appen tillsammans med barn i åldrarna 1-3 år. Detta är en app som är väldigt uppskattad och som barnen kan sitta med längre stunder tillsammans med en vuxen.

123 Kids Fun Music Box är fri från tredjepartsreklam och köp intuti appen. Bakom ett barnlås finns externa länkar till både sociala media och appbutik.

Jag ger 123 Kids Fun Music Box betyget tre av fem.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS, Android och Windows.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 3 apr 2018
 •   10 kr 30 mar 2018
 •   20 kr 2 apr 2017
 •   10 kr 1 apr 2017
 •   20 kr 31 mar 2017
 •   10 kr 31 mar 2017
 •   20 kr 26 mar 2017
 •   10 kr 22 mar 2017
Google Play Store
 •   19 kr 3 apr 2018
 •   9 kr 31 mar 2018
 •   19 kr 4 apr 2017
 •   9 kr 31 mar 2017

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 123 Kids Fun Music Box för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *