Genom 123 Kids Fun Music får barn möjlighet att på ett enkelt sätt utforska en mängd olika instrument.

123 Kids Fun Music är en app som innehåller ljud och bilder på 24 olika instrument. Bland annat xylifon, trummor, gitarr, trumpet, flöjt och klockor. Instrumenten är uppdelade i sju olika grupper via en meny som ligger väl synlig i övre kanten. Via menyn är det lätt att hoppa mellan de olika instrumenten. En del instrument, såsom gitarr och klockspel går att prövas mer ingående. Övriga instrument får man bara höra exempel på hur de låter. När man spelar animeras instrumenten och det kommer bilder på färgglada toner över skärmen.

123-kids-fun-music-misc

123-kids-fun-music-piano

ANNONS:

Mina barn, 3 och 6 år gamla har fått testa 123 Kids Fun Music på vår iPad. Båda är intresserade av musik och prövar gärna hur instrument låter. För 3-åringen var den lätt att förstå, han växlade mellan alla olika sorters instrument och tyckte det var spännande när de lät så olika. Han fastnade längre i de instrument där han kunde spela lite mer toner och som gav lite mer utmaning. 6-åringen frågade efter hjälp när han ville spela en melodi på pianot och jag som vuxen fick säga var han skulle trycka.

Som förbättringsförslag hade jag önskat att det gick att höra vad instrumenten heter. Det hade också varit bra om det medföljde lite hjälp så att barnen själva kunde spela färdiga melodier.

Appen innehåller inget talat eller skrivet språk utan endast den musik barnet själv spelar. Instrumenten låter som de gör i verkligheten och det är tydliga och klara tecknade bilder. Målgruppen är de yngre barnen 1-3 år. Detta är en app jag som förskollärare kommer att använda i vår barngrupp med de yngsta barnen. Den ger barnen en bra inblick i hur instrumenten ser ut samt hur de låter. Förmodligen kommer de flesta barn som använder den på egen hand att tycka att den är ganska tråkig i längden. Men om man som vuxen eller pedagog är med och gör det hela mer intressant blir hållbarheten bättre.

Det finns en informationssida skyddad av ett barnlås. Där finns det bland annat länkar till sociala medier samt tillverkarens egna sida. 123 Kids Fun Music är fri från reklam och in-app purchase.

Betyg: svag trea av fem.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android (Google Play, Amazon).

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019
  •   20 kr 24 nov 2018
  •   10 kr 23 nov 2018
Google Play Store
  •   21 kr 28 aug 2019
  •   19 kr 25 nov 2018
  •   9 kr 23 nov 2018
Amazon Appstore
  •   9 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 123 Kids Fun Music för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *