I 3D Sketch and Stretch Studio kan man skapa och utforska 3D och perspektiv. Genom att trycka ihop och dra ut färgglada former erbjuds kreativa kombinationsmöjligheter.

Croco Studio har tidigare bland annat skapat Sort and Stack och Build and Play 3D. Vid första anblicken kan man lätt tro att 3D Sketch and Stretch Studio vänder sig till samma unga målgrupp. Min nioåring ville inte ens pröva först men insåg snabbt att han hade rätt ålder för den.

Appen påminner lite om en vanlig målarapp, men istället för olika penslar och pennor består verktygen av nio färdiga geometriska former såsom kub, pyramid och cylinder. Dessa plockar man in på skärmen och kan där ändra djup, bredd och höjd. Alla objekt kan raderas, flyttas, roteras, storleksjusteras och grupperas. Det går även att byta färger. Senast gjorda redigering går att ångra. Saknar man inspiration finns det flera färdiga modeller som man kan välja att ändra eller bygga vidare på.

3D Sketch Stretch Studio

ANNONS:

3D Sketch Stretch Studio

Det tar ett tag innan man kommer in i tekniken hur man flyttar och ändrar storlek på objekten. I de flesta appar ändrar man storlek på objekt genom att dra in och ut med två fingrar, men i 3D Sketch and Stretch Studio är det endast bildens zoomning som ändras av denna manöver. Detta har ställt till med en hel del frustration hos mina barn. Storleken ändras i stället genom att man markerar objektet och trycker på flytta/storleksändra-ikonen. Beroende på hur man sen drar i objektet kan bredd och djup justeras, vilket ibland kan vara lite pilligt då denna funktion hänger ihop med från vilket håll man betraktar sina objekt. Höjden är betydligt lättare att ändra eftersom man helt enkelt använder höjdjusteraren till höger på skärmen. Det hade underlättat avsevärt om denna typ av knappar funnits även för djup och bredd.

Det finns en vit perspektivmarkör som i kombination med fingerdragningar används för att bestämma från vilket håll man vill titta på sin kreation. Min nioåring förstod snabbt vitsen med denna medan min fem- och sjuåring hade betydligt svårare för att lyckas få till bra perspektiv på sina bilder och jag har många gånger fått hjälpa dem med detta. Tittar man från fel håll är det lätt att vilseledas att tro att två föremål sitter ihop när de egentligen inte gör det.

Grupperingsfunktionen är användbar, men det är alldeles för lätt att komma åt den av misstag genom att man i stället för att byta objekt råkar trycka på flera olika. Det hade varit bättre om man fick välja att gruppera först för att därefter markera objekten. En annan stor önskan vad det gäller grupperingsfunktionen är att det skulle ha gått att förminska eller förstora grupperingar av föremål.

3D Sketch and Stretch Studio innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Länkar till appar från samma utvecklare är barnsäkrade med ett ”tryck och håll”-barnlås.

Jag har testat 3D sketch and stretch på iPad tillsammans med mina stora barn på 5, 7 och 9 år. Alla säger sig tycka om den, men den yngsta behövde mycket hjälp av mig för att få allt att se ut som hon ville och har till stor del agerat regissör. Jag rekommenderar därmed 3D sketch and stretch från 7 år och uppåt.

3D Sketch Stretch Studio

Med hjälp av 3D Sketch and Stretch Studio kan man experimentera med och få förståelse för perspektiv och hur relationen höjd, djup och bredd fungerar. Samtidigt stimuleras den kreativa förmågan och fantasin. Jag gillar de kreativa möjligheterna och sättet som man kan bygga upp bilder på i 3D Sketch and Stretch Studio. Användarvänligheten är dock inte den allra bästa och vi kan därför inte ge den mer än en trea i betyg.

Uppdaterat den 15 april 2014
Appen har uppdaterats med en ny tydlig tutorial som steg för steg berättar hur man använder funktionerna. Appen är dessutom mer användarvänlig och en förbättrad grupperingsfunktion gör att man inte längre kan gruppera flera objekt av misstag. En betygshöjning är motiverad, även enligt barnen som testat den nya versionen.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar (dock inte den senaste versionen):

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 3D Sketch and Stretch Studio för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *