I Adding Apples kan barn träna på addition med hjälp av en miniräknare och äpplen

I Adding Apples kan man öva på addition. Från en stor miniräknare väljer man ut två siffror som man vill addera. Sedan väljer man ut det svarsalternativ, av tre, som man tror är rätt summa. I grunden är det här en slags enkel miniräknare. Den har siffrorna 1 – 9, en additions-knapp och en summa-knapp. Det finns också en ”C”-knapp som nollställer.

ANNONS:

För att göra appen pedagogisk och rolig har utvecklaren gjort så att siffrorna representeras av äpplen. När man trycker in den första siffran kommer lika många äpplen in på skärmen. När man trycker in andra siffran kommer nya äpplen, i en annan färg, och blandar sig med de första äpplena. På så sätt kan man räkna alla äpplen för att få reda på summan.

Räknandet sker genom att man trycker på respektive äpple. Ett räknat äpple blir inslaget i papper, så att det tydligt syns. Man kan också välja att trycka direkt på summa-knappen om man tror att man har rätt svar.

När man trycker in en siffra på miniräknaren får man höra vad den heter. Rösten är tyvärr på engelska, men det gör så mycket. Jag tror att de flesta som övar sig på att räkna i den här appen redan känner igen och kan säga siffrorna 1 till 9.

Har man valt rätt svarsalternativ ramlar en massa guldmynt in på skärmen. Ett av guldmynten får man spara som belöning. Har man många mynt kan man växla in dessa mot pokaler. Detta moment är väldigt bra för att öka barns motivation och gör att appen får längre hållbarhet.

Svarar man fel får man inte, som i en del liknande appar, välja bland övriga svarsalternativ. I Adding Apples har man endast en chans att svara rätt. Fel svar innebär istället att man får börja om från början med ett nytt tal.

Appen har även koll på hur många rätt och fel man haft, och en förälder eller lärare kan gå in och titta på resultaten. Som mest kan man addera och räkna till 9 + 9.

I inställningarna kan man nollställa statistiken, stänga av musiken samt ställa in så att miniräknaren rensar bort äpplen av sig själv efter att man svarat rätt.

Det jag gillar med Adding Apples är att den lär ut samtidigt som den är både lekfull (för att vara en miniräknare) och pedagogisk. Den har ett bra belöningsmoment som gör att hållbarheten blir längre. Min dotter som är fyra år väljer själv att använda den här appen då och då, vilket är ett bra betyg.

Adding Apples fungerar bäst för barn mellan 4 och 8 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *