I Aliens Like Milk For Kids får du i 75 kluriga banor hjälpa den törstiga utomjordingen att få sin mjölk och samtidigt samla stjärnor.

Aliens Like Milk For Kids kommer från tillverkaren Right Fusion. Appen påminner mycket om spelet Cut the rope, men som titeln antyder är målgruppen barn. Detta innebär bland annat att det inte går att köpa till extra saker i appen.

ANNONS:

aliens-like-milk-kids

Spelet börjar med att man får se en bakgrundshistoria. En liten utomjording vaknar och är sugen på mjölk, men kylskåpet är tomt. Varje bana går ut på att fånga in en ko så att utomjordingen kan få sin mjölk. Principen är att man trycker bort isblock för att få saker att hända. Det finns ingen tidsstress. På varje bana kan man utmana sig själv i att fånga tre stjärnor innan kossan fångas in. Man behöver dock inte samla ett visst antal stjärnor för att komma vidare eftersom alla banor på de tre planeterna är upplåsta från början.

aliens-like-milk-kids-enkelt

För varje bana ökar svårighetsnivån och på den sista planeten är det många moment som ska klaras av; snurrande isblock, svampar som ökar och minskar storlek på kossan och arga tjurar som står i vägen och ska flyttas på. Det gäller att klura ut och pröva sig fram vilka isblock du ska trycka bort först eller vilken väg kossan ska rulla ner. När ett nytt moment introduceras får man visuella instruktioner som förklarar.

aliens-like-milk-kids-svarare

Aliens Like Milk For Kids har en tydligt och intuitiv meny där man snabbt ser vilka banor man har klarat och hur många stjärnor man har lyckats samla ihop. Det går även att se hur många stjärnor man har samlat totalt på alla tre planeterna. Det går att välja att hoppa över en bana och fortsätta till nästa eller försöka sig på banan igen obegränsat många gånger.

Jag har provat Aliens Like Milk For Kids med min 6 åring som tycker om att få tänka och klura ut hur saker ska lösas. Denna app gav honom en rejäl utmaning och på många banor slutade det med att både jag och hans pappa satt fick hjälpa till. Min son gav upp på en del banor och gick till nästa istället, men efter att ha lyckats på den kunde han återvända och då kanske lyckas att komma på knepet hur banan fungerade. Detta är ett stort plus för appen, annars tror jag att många barn hade gett upp och valt något annat spel istället. Att det är enkelt att se hur många banor man har klarat gjorde att vi tillsammans jagade stjärnor och utmanade oss i att bli bättre och bättre. Skulle man köra fast på någon bana så hittar man lösningarna för alla banor genom att Googla ”Aliens Like Milk Walkthrough”

Appens utseende är färgglatt och figurerna är tecknade på ett roligt sätt. Min 3 åriga son, som ofta har suttit bredvid och sett oss spela, skrattar gott åt utomjordingens belåtna rap innan han flyger iväg i rymdskeppet. Både min son och jag har efterfrågat en hjälpknapp där man får reda på hur de nyintroducerade momenten fungerar en gång till, eftersom dessa endast visas en gång.

Aliens Like Milk For Kids är fri från in-app purchase, reklam från tredje part och externa länkar. I en inställningsmeny kan man stänga av bakgrundsljud och ljudeffekter separat. Det går även att byta språk. Svenska finns inte som val, men appen är ändå fri tal och har bara några få engelska textsnuttar som man ändå inte behöver kunna förstå. Appen har stöd för Game Center.

Spelet passar bäst för problemlösande barn i åldern 5 år och uppåt. Betyg: fyra av fem.

Tips 1: Right Fusion även gjort en app med namnet ”Aliens Like Milk”. Denna app har in-app purchase, externa länkar och alla banor är låsta från start. Så se till att den app du köper till ditt barn verkligen har ”For Kids” i namnet.

Tips 2: En av de som testat appen hade problem att starta den. Detta löste sig dock efter att de loggat in till Game Center.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Aliens Like Milk For Kids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *