Animal Fun Park Family Edition är en samling småspel med cirkustema som man kan spela själv eller med andra över Internet. Känslan är den klassiska femkampen med lite annorlunda spel och knasiga cirkusdjur som förmedlar känslan av att man är på ett tivoli.

Den här appen innehåller en samling småspel och kommer från svenska företaget Filimundus. Totalt finns det femton spel uppdelade på tre cirkusvagnar att välja på och det känns som att tävla i en klassisk femkamp när man spelar sånt som grodhoppning och prickskytte. Andra spel utspelar sig i glassbaren och korvkiosken där det gäller att servera rätt beställningar och inte spilla glass på golvet. Spelen är korta, de tar bara någon minut att spela, och kräver både snabbhet och precision. Alla spelen är fint animerade med knasiga cirkusdjur som verkligen förmedlar känslan av att man är på ett tivoli.

ANNONS:

Innan man börjar spela skapar man sin egen karaktär där man kan välja både utseende och klädsel. Karaktären sparas sedan i appen så att man kan fortsätta med samma vid nästa speltillfälle. Varje spelomgång ger ett antal biljetter beroende på hur bra resultatet blev. Biljetterna kan man använda för att köpa nya kläder och accessoarer till sin karaktär och ju längre man spelat desto mer valmöjligheter blir upplåsta. Även nya spel låses upp efter hand. Poängresultaten i varje spel noteras på en topplista som också sparas i appen.

Om man vill kan man skapa grupper med upp till fem kompisar som också har appen och tävla mot varandra. Denna del kräver Internetuppkoppling. Det är kul att kunna tävla mot vänner men det är nästan lika kul att tävla mot sig själv och försöka slå rekorden. Det går även att söka upp okända motståndare att tävla mot men för att det ska funka krävs så klart att det finns andra uppkopplade spelare som söker en motståndare vilket alltid inte varit fallet när vi testat.

Det här har blivit en mycket populär app hos hela redaktionen, men allra mest hos 5 till 7-åringarna. Det är helt rätt, knasig nivå på spelet för att de ska vilja spela länge. Det är också en app som många återkommit till. Min femåring tycker det är roligast med giraffbasket, korvståndet och prickskyttet med tioåringen fastnat för de lite svårare spelen ”skicka fruktdrinkar över bordet” och stapla isblock. Några av spelen är lite för svåra för de yngre spelarna men det gör ingenting för det finns tillräckligt många andra att välja bland. Det är även populärt att byta utseende och kläder på sin karaktär och eftersom det krävs biljetter för att kunna göra det så blir det en sporre att göra fler omgångar av spelen tills man fått ihop tillräckligt många.

Även äldre barn gillar appen men har lite större krav på att spelen ska fortsätta att utmana även efter att man testat första gången. Som det är nu finns det bara en svårighetsnivå på varje spel. Vi efterlyser även möjligheten att ha flera karaktärer på samma enhet så att varje barn i familjen kan skapa sin egen profil. Appen fungerar lika bra att använda på en smartphone som på en surfplatta, vissa spel blir enklare att spela på en mindre skärm. Appen är självinstruerande och enkel att använda redan första gången.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Inuti appen finns inställningsmöjligheter, det går att justera både musik och andra ljud samt växla språk. Bland språkvalen finns svensk text, men man behöver inte vara läskunnig för att ha glädje av appen.

Betyget blir fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska, ungerska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 5 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Animal Fun Park för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.