Animal Hospital är ett enkelt och gulligt veterinärspel där de yngsta barnen får ta hand om och hjälpa 40 olika djur, från fiskar till tigrar, att må bra igen.

Animal Hospital är en app från Concappt media. Appen går ut på att ta hand om sjuka och skadade djur så att de mår bättre igen. Från början väljer man från 5 olika uppsättningar bilder med 8 djur i varje. Djuren i varje uppsättning kommer alltid i samma ordning och har samma skada varje gång. När man är klar med de första 8 fortsätter spelet automatiskt till nästa uppsättning djur. Eftersom det finns 40 olika djur med olika problem blir uppgifterna varierande.

Animal Hospital

Först får man ta ett förstoringsglas och scanna av djuret för att hitta vad det behöver hjälp med. Det räcker att dra förstoringsglaset till djuret för att ska scanna av situationen. När felet är hittat får man upp en bild som visar felet med en stor röd pil. Genom att trycka på bilden får man se tre olika saker som man kan använda för att hjälpa djuret. Även här räcker det att dra rätt sak till djuret för att felet ska åtgärdas. Väljer man fel visar djuret det så man kan prova igen. När man väljer rätt alternativ blir djuret glad och en veterinär kommer in och ger tummen upp. Veterinären går sedan vidare till nästa rum där ett nytt djur väntar. Uppgifterna är t.ex. att sätta på plåster, ge medicin, sätta på bandage och dra upp fiskben som fastnat i halsen.

ANNONS:

Animal Hospital

Animal Hospital

Jag har provat Animal Hospital på iPad med mina barn som är 2 och 3 år gamla. Bägge gillar djur och tycker om att ta hand om och se djuren bli glada igen. Nivån passar bäst för 2-åringen som kan ha svårt för mer appar som kräver mer finmotorik men även 3-åringen har återkommit flera gånger. En del av spänningen är att vänta och se vilket djur som ska komma härnäst. Barnen verkar gilla blandningen av tama husdjur och mer exotiska djur och har inte haft några svårigheter att förstå vad de ska göra.

Animal Hospital

Animal Hospital

Appen är väldigt barnvänlig och lätt att komma igång med. Den finns både till iPhone och iPad. För att komma tillbaka till förstasidan från spelet trycker man på pilen i vänstra hörnet. På förstasidan finns ett ”i” som leder till en reklamsida för företagets andra appar och länkar till bl.a. Facebook. Allt innehåll på sidan bakom ligger bakom barnlås men själva i:et gör det inte vilket gör att barn kan hamna där av misstag. I övrigt innehåller appen inga alternativ eller inställningsmöjligheter. Den innehåller inget tal men lugn bakgrundsmusik och ljudeffekter. Appen är fri från in-app purchase.

För de yngsta som har svårt med finmotoriken är den här appen bra för att träna öga-handkoordination och tack vare den jämna nivån klarar även små barn alla moment självständigt. Den övar även logiskt tänkande genom att man får fundera ut hur man ska hjälpa djuren. Temat tilltalar barn och genom att appen innehåller så många djur ökar hållbarheten. Jag rekommenderar den till barn mellan 2 och 3 år. Betyg: 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   65 kr 17 maj 2018
  •   40 kr 22 jan 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Animal Hospital för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *