Anns Flashcards är en pedagogisk app för att träna arbetsminnet genom att se (och lyssna till) kort med siffror, bokstäver, bilder och ord och sedan försöka minnas var de olika korten ligger.

Anns flashcards är en app från svenska Lära Mera som tidigare gjort appar som Stavningslek, Bokstavslek och Kors & Tvärs. I den nya appen tränar spelaren sitt minne och det finns flera svårighetsgrader att välja på.

ANNONS:

Anns Flashcards

Appen visar upp ett antal kort med bilder inom en viss kategori. Efter några sekunder vänds korten upp och ner och en svensk röst frågar efter ett av korten. När spelaren minns var kortet ligger trycker hen på det och rösten frågar efter nästa kort. Man har obegränsat med försök att hitta rätt kort.

Anns Flashcards

De sex olika bildkategorierna man väljer mellan är siffror, bokstäver, ord, samt bilder på djur, saker i hemmet, och något ätbart. Det går att välja att arbeta med två, tre, fyra, sex eller åtta kort åt gången. Ju fler kort man väljer desto mer blir det att hålla i minnet. Det går dessutom att ställa in hastigheten på hur snabbt korten skall visas i tre olika steg; en, två eller tre sekunder.

Anns Flashcards


Mina barn, fyra och åtta år, tycker att det är kul att spela och försöka minnas korten. De kan även spela med varandra och hjälpas åt, eller tävla mot varandra och kan då välja att jämna ut orättvisan med åldersskillnaden dem emellan genom att den äldre får välja fler kort att hålla i minnet än den yngre. Men appen har ingen inbyggd funktion för sådan turtagning så de får själva hålla koll på hur det står i tävlingen.

De olika inställningarna ligger väldigt lättåtkomliga, på gott och ont. Förutom de tidigare nämnda inställningarna finns även knapp för språkval (svenska, norska, engelska och amerikanska) samt en knapp för att sätta på eller stänga av musiken. Appen har ett barnvänligt gränssnitt och är enkel och fri från störningsmoment. Det finns inget stressmoment eller tidsbegränsning, vilket vi är glada för. En liten symbol visar hur många av frågorna man har svarat rätt på, för den som vill hålla koll på det. Belöningsmomentet består av fallande stjärnor. Appen är fri från köp inuti appen, reklam och externa länkar.

Jag skulle gärna se att det fanns något som sporrade spelaren att träna vidare. Kanske något att samla på för att öka motivationen en aning. Och gärna olika nivåer så att spelaren känner att spelet går framåt och att det finns något att sträva efter. Dagens upplägg med fallande stjärnor lockar tyvärr inte till fortsatt spelande. Betyget blir därför en trea av fem möjliga. Jag rekommenderar Anns Flashcards till barn från ungefär tre till sex år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande nio språk: danska, engelska, finska, italienska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021
 •   50 kr 1 dec 2019
 •   25 kr 29 nov 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Anns Flashcards för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Liselotte sverkersson skriver:

  Jobbar i förskoleklass och har provat appen med tre barn som har lite olika förutsättningar. Ett barn som är s.k. ”Normalt” för åldern, ett barn som kan lite svenska och ett barn som läser flytande. Tycker det är en bra app för att man kan ställa in olIka svårighetsgrader så att även det barnet som läser flytande tycker det är spännande. Dels finns det ju bilder men även ord. Hon försökte att så fort som möjligt läsa de textade orden och tävlade med sig själv eftersom det var en tidräkning. Det barnet som ”kunde som de flesta i klassen” tyckte den var spännande och vi pratade om strategier för att komma ihåg de olika bilderna. Det nyanlända barnet tyckte det var roligt men lite svårt eftersom hon inte kunde namnen på alla bilder. Men ett bra sätt att träna ordkunskap! Och så är det bra att man kunde ändra antalet bilder. Tycker även det är en bra app eftersom det innehöll uppgifter som jag inte sett hos någon annan app. Alla barnen tyckte att det var en rolig app.

 2. Anna skriver:

  Har testat Anns Flashcards på barn som alla har svenska som andraspråk. De har tyckt att appen har varit utmanande både vad de gäller minnesträning samt att de har lärt sig nya ord. Jag gillar de svårare delarna har skrivna ord. att barnet både får hör och se ordet.
  De barnen som har testat har gärna kommit tillbaka frivilligt. Men de behöver instruktion för att komma igång.
  Jag rekommenderar appen både till hemmabruk och skolbruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *