Appamini ABC är ett spel som fokuserar på det svenska alfabetet. Med hjälp av fantasifulla illustrationer och tre olika spelstationer får barnen lära sig bokstäver, hur de ser ut och hur de låter.

Från svenska Appamini kommer bokstavsspelet Appamini ABC där barn kan lära sig alfabetets bokstäver, hur de ser ut och låter på svenska, engelska eller italienska. Spelet består av tre spelmoment där bokstäver läses upp och barnen ska peka på motsvarande bokstav från ett alfabet på en tavla. Lösa bokstäver ska flyttas till rätt siluett i ett alfabet och slutligen en klassisk bokstavsbok, där versaler och gemener visas tillsammans med en illustration av något med samma initialbokstav, som Aa för Apa, Bb för boll och Cc för cykel.

ANNONS:

Appamini ABC

Appamini ABC

Appamini ABC

Startsidan är en stadsbild med tre hus som motsvarar spelmomenten. Fantasifullt illustrerad med djur, moln och hus i bakgrunden. Det förekommer ett diskret bakgrundsljud, som inte går stänga av. Spelmomenten är tysta, förutom när bokstäverna läses upp och när man svarar rätt eller fel. När spelomgången är klar belönas också barnet med en applåd. Runtom i spelet kan man dessutom peka på olika figurer, de ger ifrån sig läten, fnissar och skrattar.

Spelet är fritt från in-app purchase och reklam. Via förstasidan, och bakom ett barnlås, finns information till vuxna samt extern länkar. Via förstasidan när man även val av språk.

Jag vill rikta en eloge till talarrösterna som är väldigt tydliga och bra. En nackdel jag upplevt dock är att när bokstäverna namn endast läses upp, och inte ljudas, är det svårt att göra skillnad. Jag och min fyraåring stötte på patrull med bokstaven Y som låter exakt som bokstaven I. Samma hände med S och F. Ett förbättringsförslag är därför att komplettera Appamini ABC med ljudade bokstäver. I bokstavsboken hade jag dessutom gärna sett en möjligheten att gena till, eller hoppa över vissa bokstäver. I nuläget får man bläddra fram och tillbaka genom samtliga bokstäver. Inte ett stort problem, men det hade varit smidigt att hoppa direkt till bokstaven Q istället för att behöva bläddra sig dit.

Med ett barn som precis börjat knäcka läskoden har jag upplevt detta spel som ett bra och trevligt komplement till andra, liknande spel. Främst då det är på svenska med bra uttal och fina illustrationer. Då fokus enbart är på bokstäverna, inte att ljuda eller öva på att skriva bokstäverna, så har det sin begränsning. Det finns inte heller något tydligt driv, vilket har gjort att mitt barn inte självmant valt att öppna appen. Tillsammans däremot har den funkat alldeles utmärkt, då jag lagt till mer information, ljudat bokstäverna och ställt egna följdfrågor.

Som komplement till andra bokstavsspel uppskattar vi Appamini ABC, en app som på ett enkelt och tydligt sätt lär ut hur bokstäver ser ut och låter. Ålder: 3 till 6 år. Betyg: 3 av 5 möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en demo från utvecklaren:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, italienska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
  •   12 kr 9 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Appamini ABC för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *