I appen Attributes får man upptäcka och lösa oändligt med vackra och matematiska pussel av sudoku-karaktär. De är uppdelade i sju grupper med tio svårighetsnivåer vardera.

Appen ”Attributes by Math Doodles” är skapad av Daren Carstens på företaget Carstens Studios. Vi har tidigare recenserat två andra appar från samma företag; Math Doodles och Symmetry Shuffle.

ANNONS:

Attributes by Math Doodles

Med dessa appar försöker Daren Carstens visa att matematik är roligt och mer än bara siffror. Det tycker jag att han lyckas väldigt bra med. Attributes består av en massa logiska pussel som slumpas fram. Dessa pussel är indelade i sju delar som var och en har fokus på ett matematiskt koncept. Det krävs inte några förkunskaper för att använda appen och det ingår en visuell förklaring av varje koncept. Är man ändå osäker på vad man skall göra kan man bara testa sig fram och upptäcka vad ett visst pussel går ut på. När det blir svårare kan det behövas en vuxen som förklarar hur man skall göra.

Attributes by Math Doodles

Attributes by Math Doodles

Appen innehåller sju olika matematiska koncept. Dessa heter på engelska Category Stack, Combo Table, Find IT, Pattern Sequence, Venn, Double Traits och If Else Sort. Ungefär innebär detta klassificering, tabeller, deduktion, mönster, venndiagram, gemensam nämnare och if/else-logik. För barnen som spelar har detta dock inte någon betydelse utan det är bara olika typer av spel.

Attributes by Math Doodles

Attributes är vackert illustrerad och de figurer som finns i appen är fantasifulla och återkommer oavsett vilken typ av pussel man håller på med. Som spelare får man själv välja både typ av pussel och svårighetsnivå. Man kan dessutom välja om man vill spela på tid eller ej. Varje avklarat pussel ger poäng och appen har även koll på hur många drag man behövde. Ju färre drag desto bättre, men det finns inte någon bestraffning eller belöning om man skulle vara långsam eller snabb. Detta upplever jag som väldigt barnvänligt.

Attributes by Math Doodles

Min 5- och 7-åring tycker mycket om denna app och sitter ofta självmant och löser olika pussel. De spelar på varsin iPad men appen fungerar väldigt bra för flera barn att samarbeta kring eftersom det framförallt handlar om att fundera ut rätt lösningar. I slutet av varje pussel får man frågan om man vill gå ner eller upp en svårighetsnivå, eller stanna kvar på samma. Mina barn inser nog inte sina egna begränsningar utan väljer automatiskt svårare nivåer när tillfälle ges. Detta har gjort att de ganska snabbt tagit sig fram till de svårare problemet och då har jag behövt att hjälpa till för att barnen inte skall ge upp. Trots detta har de som sagt återkommit till appen många gånger och den är väldigt populär hos oss.

Appen är fri från exeterna länkar, tredje partsreklam och in-app purchase.

Attributes är en fantastisk app som jag rekommenderar till barn från 5 år och uppåt. Särskilt till barn som gillar problemlösning av sudoku-karaktär. Men trots att det finns oändligt med pussel av olika typer tror jag att en del barn kommer att uppleva att den blir lite tråkig i längden. Jag saknar ett tydligare driv framåt så att man verkligen får lust att fortsätta. En bättre poängräkning invävt med belöningar hade fungerat bra för detta ändamål. Jag tycker ändå att appen är så pass bra att den är värd högsta betyg: fem av fem.

Här är en film som visar lite av hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Attributes för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *