Spelet Auto Repair går ut på att reparera bilar. 21 olika uppgifter väntar på att lösas för att bilen ska vara redo för att köras. Uppgifterna är alltifrån att byta vindrutetorkare till att laga trasiga delar i motorn.

Företaget 4baam ligger bakom Auto Repair. Samma företag har även skapat appen Pianoball som vi recenserat tidigare.

ANNONS:

Auto Repair

Auto Repair är en mycket väl genomarbetad app. Bilarna har 21 problem som man lösa genom att prova på olika lösningar. Man får själv utforska vilket sätt som fungerar bäst. Det är både underhållande och spännande att se vad som händer om man till exempel sätter glasstrutar som vindrutetorkare. Det finns fyra olika bilar att välja på man kan byta mellan dem när man vill. De olika problemen är av skiftande karaktär och innefattar både att fixa bilen på utsidan såsom att byta en trasig vindruta och pumpa däcken. Motorn behöver ny motorolja, fläktremmen behöver lagas, bromsar behöver bytas och rosten behöver tas bort. Bilen behöver även städas inuti och då får man hjälp av en liten figur som tar han om skräpet på olika sätt. Vid en uppgift kan man hissa upp bilen och genom att vända surfplattan upp och ner får man se hur bilen ser ut underifrån.

Auto Repair

Auto Repair

Det här är en barnvänlig app och tempot är förhållandevis långsamt så att man hinner hänga med i vad som händer. Med hjälp av ljus, färger, blinkningar och pilar får man hjälp med hur uppgifterna skall utföras. Det gör att man klarar uppgifterna utan en vuxens hjälp. Man kan välja att göra alla uppgifter i turordning eller välja från en lista vilka uppgifter man vill göra och i vilken ordning. Från listan kan man också välja att radera uppgifter om det är någon som man helt vill hoppa över.

Auto Repair

Auto Repair är en rolig app som kan underhålla en längre period eftersom det finns så mycket att upptäcka och utforska. Den innehåller spännande små överraskningar som gör att man vill fortsätta och prova att göra uppgifterna på andra sätt. För min bilintresserade 4-åring blev appen snabbt en ny favorit. Flera andra barn i redaktionen har också testat och uppskattar appen mycket.

I den sista uppgiften får man köra den reparerade bilen i en bana. Själva körandet på banan är mycket enkelt och det är den delen som jag framförallt tycker att man skulle kunna vidareutveckla till en mer avancerad bana. Det hade varit kul om man hade upplevt att man satt inne i bilen och fick prova att gasa, bromsa och svänga när man har lagt ner så mycket tid på att fixa med den. Som Miny Moe Car på körningen men mer avancerat tror jag hade varit roligt.

Appen innehåller inget tal men olika sorters instrumentell musik. Appen är fri från in-app purchase. Man kan via ett barnlås komma till en föräldrasida där det finns information om appen och några tips (exempelvis om att man kan vända surfplattan upp och ner för att se undersidan av bilen).

Mitt betyg är 4 av 5 och jag rekommenderar den till barn 3 till 5 år. Äldre barn kan säkert tycka att det är roligt en liten stund men uppgifterna är enkla och äldre barn tröttnar därför troligtvis snabbt. Appen fungerar även på Apple TV men när vi testade var den svår att hantera för barn.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Auto Repair för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *