I Avokiddo Emotions möter man en zebra, ett får och en giraff. Genom att interagera med djuren lär man sig samtidigt om känslor. I alla fall enligt utvecklaren. Jag rekommenderar appen som tidsfördriv.

Avokiddo Emotions heter en ny app från företaget bakom Beck och Bo. Det här är en app var syfte är att lära barn om känslor via fri lek. Genom att få djuren att visa känslor kan man få en förståelse av att hur, och att, man kan påverka andras känslor. Appen skall enligt utvecklaren även kunna få barn att utveckla empati och nyfikenhet.

ANNONS:

avokiddo-emotions-meny

Man väljer mellan tre djur; en zebra, ett får och en giraff. När djuret dyker upp på skärmen så ramlar även flera olika saker in på skärmen. Det går att mata djuren, tvätta dem, klä på dem hattar och solglasögon m.m. När man lekt färdigt kan man byta ut de saker som finns på skärmen mot nya genom att dra i en spak. Det är med hjälp av alla saker som man kan man interagera med djuren och få dem att visa känslor. Håller man en ringande telefon mot djuret så blir det rädd. Gör man ingenting alls blir djuret sömnigt. Djuret blir glad av att få spela flöjt.

avokiddo-emotions-arg

avokiddo-emotions-trott

Båda min tre- och femåring har testat Avokiddo Emotions. Ingen fastnade för appen, men båda tyckte under en kort stund att det var roligt att se hur djuren reagerar på de olika sakerna. När de kostaterat att det inte fanns något särskilt mål med appen tröttnade de snabbt och ville göra något annat. Som förälder upplever jag appen mer som ett roligt tidsfördriv än någonting som lär ut känslor. Den är då också förmodligen bättre för yngre barn än mina. Men jag skall tillägga att hur mycket man får ut av denna app dock delvis beror hur aktiv man själv är som vuxen. Man kan t.ex. fråga barnen om hur de tror att ett djur kommer att reagera om man matar det med en melon. Eller fråga varför de tror att djuret blev rädd. En pedagog kanske ser ytterligare användningsområden.

Grafiken i denna app är väldigt fin (precis som i Beck och Bo) och appen är också väldigt lättanvänd. En tvååring kan hantera den utan problem eftersom det räcker med att kunna dra och släppa på ungefär rätt ställe. I appens inställningar, som man når via förstasidan, kan man bestämma hur många saker som skall ramla in på skärmen samtidigt (5, 6, 7, 8 eller 9), om man vill att det endast skall vara vegetarisk mat samt om det skall gå att ta foton inifrån spelet. I menyn finns det bakgrundsmusik men så fort man kommer in till djuren så slutar den spela. Appen har inte något tal.

På förbättringssidan skulle jag vilja att djuren var ännu bättre på att visa sina känslor. Jag upplever att djurens ansiktsuttryck som lite stela och inte lika nyansrika som om det hade varit människor. Det gör att man ibland inte riktigt säker på vilka känslor djuren har, vilket förtar en del av syftet med appen. Jag hade också önskat att det fanns tydligare uppgifter i appen så att det hade blivit mer av ett spel. Det hade garanterat fått mina barn att bli mer intresserade för känslor.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredjepart. Det finns reklam för egna appar och externa länkar. Dessa ligger dock på en särskild sida för föräldrar som är skyddad av ett barnlås. På förstasidan dyker det även upp reklam för egna appar. Även om det finns ett barnlås där hade jag helst sett att den flyttats till sidan för föräldrar eller att man hade kunnat stänga av den helt.

Jag rekommenderar Avokiddo Emotions till barn mellan två och tre år och då framförallt som tidsfördriv. Betyget blir tre av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   69 kr 24 sep 2023
  •   39 kr 9 maj 2023
  •   40 kr 8 okt 2022
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Avokiddo Emotions för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

  1. Inga-Karin Dentz skriver:

    Sonen på snart 3 år med autism provade appen. Han gav djuren lite mat, satte på en hatt men eftersom han inte fick någon respons eller att det för honom inte fanns något mål med appen så svalnade intresset. Som många med den funktionsnedsättningen så har han svårt att läsa ansiktsuttryck, därför tror jag att denna appen inte funkade för normalt reagerar han på ansiktsuttryck men då måste de vara mer utpräglade.

    Jag tänkte mig att denna kunde vara bra i pedagogiskt syfte för sonen både nu och i framtiden, om han hade fastnat för den. Då hade man kunnat ritprata kring varför djuren blev glada eller ledsna av olika saker etc. Jag tror fortfarande att den kan vara bra ur ett sådant syfte men då behövs det att barnen har en viss nivå av utvecklad empati och förmåga att läsa av, även vaga, ansiktsuttryck. Så jag sparar appen för framtiden.

    Detta är en app som inte är en app som underhåller i timmar utan är en app som kräver föräldraengagemang för att nå till målet som tillverkaren vill att den ska ha.

  2. Inger Rahm skriver:

    Appen är testad på en 5-åring som i början tyckte om ansiktsuttrycken men tröttnade efter en kort tid tyckte det var roligt att se hur djuren reagerade men när det saknas mål tog intresset slut
    Appen är har också testas av en 7-årig pojke med autism.Det fungerade bäst när jag satt tillsammans med honom och pratade om olika känslor och om han trodde djuren blev glada eller ledsna.
    När han satt ensam tröttnade han ganska fort.
    Jag tror att appen fungera bäst i tillsammans med en vuxen som ställer frågor till barnet om djurens känslor
    och tydligare ansiktsuttryck vore önskvärt.
    Appen kan användas i ett pedagogisk syfte där man sitter tillsammans barn och vuxen, men under korta stunder.

  3. Anki Jarl skriver:

    Jag har arbetat med Appen tillsammans med 2-3 åringar. De gillade Appen och satt gärna bredvid och var engagerade när kompisarna arbetade med den också. De verkade uppskatta det som hände när man ger djuren olika saker och de pratade och skrattade med varandra. De kanske inte benämnde känslorna mer än att de uttryckte ”tycker om” och ”inte tycker om”, men när jag som pedagog satt tillsammans med dem så fick vi igång en dialog där namnet på olika känslor kom upp.

    Jag tror inte att de kommer att tröttna på den snabbt – för i den här åldern så vill de göra igen, och igen, och igen och upptäcker olika saker. När en vuxen finns med bredvid och samtalar med dem är det vårt ansvar att föra in orden och begreppen så de lär sig dem.

    Förutom begrepp kring känslor så fanns det många andra begrepp att prata om – mat, instrument, kläder, bakgrunder – så det var en bra språkutvecklande App när man som pedagog sitter bredvid barnen och reflekterar över vad som händer.

    För mig är en pedagogisk App en App som lockar till nyfikenhet, glädje och utforskande och tillsammans med andra barn och vuxna som samtalar tillsammans blir den språkutvecklande. Och de syftena fyllde den när det gällde barn 2-3 år.

  4. Jenny Rastovic skriver:

    Både min 4,5-åring och min blivande 2-åring har spelat den här appen i några dagar nu. Trots att vi har 2 paddor så har de ändå velat lägga sig i och spela på samma eller åtminstone titta vad som händer på den andres padda. Tror att 2-åringen kommer hålla fast vid den här appen ett tag medan storebror kräver lite mer utmaning. Många skratt har det i alla fall blivit både från oss vuxna och från barnen. Ser fram emot att visa appen för vår 9-åring med Emanuels syndrom när han kommer hem från kortids. Tror att han kommer gilla den minst lika mycket som vår 2-åring.

  5. Rebecca Ryytty skriver:

    En app som skapar samtalsämen om man som vuxen sitter med. Min 4-åriga son med en expressiv språkstörning gillar appen och vill gärna berätta å visa oss vuxna vad som händer när man gör olika saker. Det går med fördel att använda appen som samtalsfokus, lika som när man använder bilder vid ”vanlig” språkträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *