Lek med alla Babblarna i olika aktivieter och skapa egna personliga figurer.

Babblarna&Me heter den senaste appen från Hatten Förlag. Tidigare Babblarappar som vi recencerat är exempelvis Babbapp, Bobbopp och Babblarna Play.

ANNONS:

Den nya appen går ut på att man dels kan skapa en eller flera egen Babblare och dels på att man tillsammans med sin skapade figur kan leka med de andra Babblarna i sex olika aktiviteter.

Aktiviteterna är att kasta boll med Doddo, trolla med Diddi, åka berg-och-dalbana med Bobbo, leka tittut med Dadda, hoppa i soffan med Babba och rida med Bibbi. Genom att trycka i bilden får man olika saker att hända. Det finns inte några särskilda utmaningar och det går inte att göra fel.

När man startar spelet finns en Babblare som representerar en själv. För att skapa en personligare Babblare går man in i den rosa fixarboden. Där kan man välja färg och form på sin Babblare genom att trycka på olika delar och även välja ett valfri bild från enheten, så att den nya Babblaren får ens egna ansikte. I nästa steg får man välja olika accessoarer för att göra Babblaren än mer unik. Det går att göra så många figurer man vill vilket innebär att man kan ha en för varje barn som använder appen. Alternativt kan man lägga in ansikten på släkt och vänner.

För att spela in ljud går man in i det gröna studio huset. Man spelar in tre separata ljud för varje Babblarkompis som sedan spelas upp när man gör aktiviteten tillsammans. I studion kan man också lyssna på hur Babblaren låter genom att trycka på den.

Min 5-åring var inte intresserad av att prova appen utan tyckte direkt att hon var för stor. Istället har jag lånat två 3-åringar som provat appen. De tyckte den var rolig och spännande och fungerade bra att samarbeta kring. Deras favoritaktiviteter var att skapa sin egen Babblare, trolla med Diddi och åka berg-och-dalbana med Bobbo. Delen där de skulle spela in egna ljud var lite knepig utifrån att de pratade för tyst för att mikrofonen skulle uppfatta vad de sa. Annars upplevdes appen som lättanvänd och inspirerade till samtal om det som hände. Även andra redaktionsbarn i lägre förskoleåldern har uppskattat appen och återkommit till den. För lite äldre barn är den för enkel och upplevs tråkig.

Babblarna&Me är en fin och tydlig app för de yngsta barnen som stimulerar spårkutvecklingen. Många barn i den åldern känner redan till Babblarna och uppskattar säker en app där man kan interagera med figurerna. Hållbarheten för den tänkta målgruppen är bra, särskilt för barn omkring 1-2 år.

Appen är lätt att komma igång med och man kan börja med vilken del man vill. Under inställningar som finns bakom ett barnlås kan man välja en förenklad startmeny som förtydligar var man ska trycka för att något ska hända. Där kan man även ställa in mikrofonen känslighet när man spelar in ljud. I enhetens inställningar ställer man in om man tillåter att appen använder sig av mikrofon och bilder vilket krävs för att spela in egna ljud och ta egna ansiktsbilder. Appen innehåller ljud och musik men inget tal. Texten till förälder är på svenska. Appen innehåller ingen reklam eller in-app purchase.

Jag rekommenderar appen för barn i åldern 1-3 år eller äldre barn med försenad språkutveckling. Babblarna & Me får en 4:a i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Babblarna&me för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *