I Babblarna Play får man titta på de populära musikvideorna med Babblarna, men också göra lite andra kringaktiviteter som att riva biljett, köpa popcorn och blåsa ballonger.

Sedan tidigare finns flera olika appar kring Babblarna från samma utvecklare, exempelvis Bobbopp och Diddis Day. Apparna är riktade mot de yngsta barnen, och tanken är att stimulera de första språkljuden. De olika musikvideorna är populära hos många barn. I Babblarna Play finns fler musikvideor än i tidigare appar, de filmer som ingår är Första låten, Stompalång Tut Pling sång, Bergochdalbanebit, Babosalabim och Babblarna&me.

Babblarna Play

Babblarna Play

ANNONS:

När man öppnar appen får man välja mellan några olika aktiviteter genom att trycka på Dadda, Diddi eller Doddo. Trycker man på Dadda får man handla popcorn, dricka eller ett paket. Här gäller det att betala med rätt summa (en, två eller tre pengar) vilket är en utmaning för de minsta och som stimulerar tidig matematikinlärning. Råkar det bli fel, och man handlar fel sak, är det förstås bara att göra om. Väljer man Diddi så får man blåsa ballonger. Att hitta Diddi är inte helt intuitivt för de minsta, man kan inte dra åt sidan utan måste trycka på en pil i hörnet. Samma sak gäller när man vill tillbaka. Ballongerna är i form av de olika babblarna, och här gäller det att trycka lagom länge för att få en svävande ballong. Trycker man för kort blir det en liten ballong som far iväg och släpper ut sin luft och trycker man för länge så sprängs ballongen. Väljer man Doddo så rivs biljetten och man kommer in i biosalongen för att titta på filmerna.

Babblarna Play

Babblarna Play

Första gången man använder appen måste filmerna laddas ner. Detta kan ta en stund (beroende på uppkoppling) och det tar även ganska mycket utrymme. Det står i beskrivningen att appen ska ta 330 MB. Efter att vi laddat ner de fem filmerna tar den dock hela 533 MB, något som kan bli problem om man har ont om utrymme på sin enhet. När man väl har laddat ner filmerna går det att använda appen utan internetuppkoppling, och barnet kan själv trycka på den musikvideo det vill titta på. I inställningarna, som skyddas av ett matematiskt barnlås kan man vid behov ta bort filmerna igen. I övrigt finns inga inställningsmöjligheter. Appen innehåller varken text eller tal.

Jag har provat appen tillsammans med min treåring, som tycker att det är roligt att handla popcorn/dricka/paket men också gillar att titta på filmerna. Bergochdalbanelåten har givit oss en hel del tillfällen att prata om när det känns läskigt (som det gör för Bibbi i filmen) och att den som sitter bredvid kan trösta.

Även om det inte är så jättemycket innehåll så tycker jag ändå att det är en trevlig app för de minsta. Jag bedömer att den passar bäst för barn mellan ett och tre år, och ger den en trea i betyg.

Uppdaterat den 26:e januari 2017
Appen innehåller nu en ny musikvideo med titeln ”Här är jag”.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019
  •   30 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 26 nov 2018
  •   30 kr 28 nov 2017
  •   10 kr 27 nov 2017
  •   30 kr 26 nov 2017
  •   10 kr 24 nov 2017
Google Play Store
  •   25 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 25 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Babblarna Play för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *