I den här appen kan man öva på 12 olika färger och det finns tre svårighetsgrader

”Baby Learns Colors” är skapat av det amerikanska företaget BeBeBe. Föst tänkte jag inte tipsa om appen eftersom det inte fanns svenskt ljud. Men sedan upptäckte jag att det både gick att spela in sin egen röst och dessutom skicka in den till utvecklaren. Så då gjorde jag det.

Laddar du hem den här appen kan du nu därför få den på svenska. Men förmodligen får du bättre röst om du spelar in din egen. Det tog mig ungefär 10 minuter, så det kan det vara värt.

ANNONS:

I den här appen kan man lära sig 12 olika färger. Man kan dels öva genom att trycka på färger för att höra vad de heter. Sedan kan man ”spela”. Det går till så att en röst (min) frågar ”Var är den gråa”? och barnet skall då trycka på den färgen. När man svarat rätt 10 gånger får man en vinst i form av en Bebeka, som är en animerad sticker.

De stickers som man vinner kan man leka med i en särskild plats i appen.

Det finns tre nivåer i appen. I den första finns det stora färgklickar. I den andra nivån finns det fiskar och i den tredje rymdskepp. Fiskarna är animerade och mindre än färgklickarna. Rymdskeppen är också animierade och mindre än fiskarna. På så sätt blir alltså nivåerna svårare och svårare.

Det här känns som en genomtänkt app som, i jämförelse med andra appar jag testat, har hyfsat många färger. Den är intuitiv, saknar reklam och i-app-köp. Och belöningen tror jag att barn kommer att gilla. Att det inte är så proffsig svensk översättning blir naturligtvis ett minus i kanten. Dessutom upplever jag det vara lite klurigt att överhuvudtaget ladda in det svenska ljudet*.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 1 och 3 år. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns även i en Lite-version om man vill prova innan man köper.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

* För att ladda in svenska trycker du på inställningar-knappen på appens förstasida (högst upp till vänster). Därefter drar du med fingret så att du når nedåtpilen. Välj ”Swedish PappasAppar.se” och tryck därefter på alla tre nivåer under ”Apply to levels”. Därefter kan du trycka på tillbaka-pilen högst upp i vänstra hörnet.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande åtta språk: engelska, franska, italienska, nederländska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Annika skriver:

    Hej! Eftersom barn idag tidigt börjar med engelska i skolan, eller ännu tidigare av eget intresse, är den här appen toppen och rolig för barn i sex, sju- årsåldern att leka med !

  2. Sophie skriver:

    Jag jobbar på en förskola, på en mångkulturellavdelning med barn från 2,5-5 år. Jag har laddat ner ”baby learn colors” till paddan vi har. Barnen tycker det är jätte kul att hitta rätt färger och lyssnar noga. Barnen över sin koncentrationsförmåga, sitt språk, färgkunskaper m.m. Ett STORT plus är att det går att byta till flera olika språk så jag som pedagog kan tillmötesgå läroplanens krav om modersmålsstöd i förskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *