Har du ett barn som inte vet vad var mjölet kommer från eller vilka ingredienser man behöver när man bakar bröd? BakingFun går igenom processen i olika minispel.

BakingFun innehåller fem minispel som lär ut grunderna i hur ett bröd tillverkas. Man får plantera säd, utvinna säd, mala säd och skapa mjöl, skapa deg genom att mixa mjöl med andra ingredienser och slutligen baka ut degen och grädda den.

ANNONS:

bakingfun

När man startar appen får man välja vilket av de spelen man vill gå till. Det går att spela spelen i valfri ordning. Spelen är snygga rent grafiskt men väldigt styrda i sin utformning. Exempelvis skall alla ingredienser in i bunken innan det går att blanda degen. Det går inte att experimentera med olika ingredienser, mängder eller antal. Fokus ligger istället på processen från skörd till bord.

bakingfun-1

bakingfun-2

Det styrda spelupplägget gör att appen passar bäst för lite yngre barn. Min dotter som är 6 år tyckte att BakingFun var rolig men efter att hon spelat igenom den har hon inte återkommit till den en enda gång tyvärr. Min knappa 4-åring har spelat några gånger, men nu var det en vecka sedan sist. Jag tror att barn som är två till tre år har störst glädje av denna app, och då tänker jag framförallt på att den håller längre för den målgruppen. Men använder man den i förskola i grupp så kan man säkert få ut mer av appen än så i form av diskussioner m.m.

bakingfun-3

Som förbättringsförslag hade jag önskat att spelen var låsta från start så att man, åtminstone en gång, får spela spelen i rätt ordning. Jag hade också önskat mig ett mer fritt spelupplägg. Det hade gjort appen roligare och mer kreativ.

Appen är fri från reklam och in-app purchase. Det finns externa länkar, men dessa är skyddade av ett bra barnlås. Det finns inga inställningsmöjligheter och innehåller varken text eller tal. Ett tips är att skruva ner volymen lite på enheten för i slutet på varje spel kommer belöningen ”Jippi!” i lite väl hög volym.

BakingFun får plus i kanten för att den är fin och har en pedagogisk tanke. Den är rolig att spela igenom en eller två gånger, men inte så mycket mer. Däremot kan den säkert inspirera till bakning i hemmet. Betyget blir en svag trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 15 dec 2020
  •   0 kr 13 dec 2020
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa BakingFun för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *