I Balloon paperApp styr man en varmluftsballong över ett landskap och landar den på särskilt utmarkerade platser. Appen är ett kul tidsfördriv och levererar en härlig känsla av att man flyger på riktigt.

Balloon paperApp egentligen en app som hör till en barnbok. Men det går bra att använda appen även utan boken. Till boken följer en varmulftsballong i papp, men är man händig kan man lätt skapa sin egen. Eller använda den inbyggda ballongen i appen.

ANNONS:

balloon-paperapp-meny

Via visuella instruktioner får man reda på att man styr sin ballong genom att dra fingret över skärmen. Ballongen befinner sig hela tiden i mitten på skärmen och det är omgivningen som rör på sig. När man drar med fingret stiger ballongen vilket man märker genom att sakerna på marken blir mindre och mindre och det dyker upp moln. Även ballongen skugga blir längre.

balloon-paperapp-ballong

När man vill landa så trycker flera gånger på valfritt ställe på skärmen. Marken kommer då närmare och närmare och tillslut så landar man. Lyckas man då träffa en av flera utmarkerade landningsställen så får man poäng. Poängen är dock inte alls central i denna app. Det finns massor med landningsställen och det händer i övrigt inte något särskilt när man landat rätt flera gånger. Hur länge man vill hålla på med appen är därmed helt upp till den som leker.

Både min tre- och femåring tycker att denna app är rolig. Den känns väldigt speciell och ger en härlig känsla av att man flyger på riktigt. Att styra och landa är enkelt, men att landa på rätt ställe är lite klurigare. Som tur är går det att testa hur många gånger som helst.

Jag tror den här appen fungerar precis lika bra i förskola som i hemmet. Bäst blir det om barnen själva får skapa sina egna ballonger. Så länge det inte är en sten eller något annat material som kan skada skärmen så kan man använda vilket material som helst. Man kan också använda appen för att prata mer om varmluftsballonger och vad det är som gör att de kan flyga.

Appen är helt fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Balloon paperApp passar bra för barn mellan tre och sex år. Betyg: tre av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Vad heter barnboken?

  2. Pappa Daniel skriver:

    Hej Anna! Barnboken heter samma sak som appen, ”Balloon paperApp”. Den saluförs av ett franskt förlag och verkar inte gå att köpa via vanliga internetboklådor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *