Barnlabyrint 123 är en enkel och barnvänlig app med labyrinter, av samma utvecklare som även gjort bland annat Bondgårdspussel 123 och Glada Lilla Bonden. Spelet börjar med väldigt enkla labyrinter men blir sedan gradvis svårare.

När man startar appen finns det fem olika labyrinter tillgängliga. Man måste klara alla dessa för att komma vidare till nästa fem. Totalt finns det 20 olika labyrinter. De första labyrinterna är egentligen bara enkla banor där det inte går att gå fel, men ju längre man kommer i spelet desto fler vägar finns det att välja på. I de allra sista labyrinterna är det ganska svårt att hitta rätt med en gång. Men det är bara att försöka igen tills man kommer till rätt plats, det finns ingen möjlighet att misslyckas på en bana. Vill man så kan man dessutom trycka på en hjälpknapp och se hur man ska ta sig fram (denna hjälpfunktion går att stänga av i inställningarna). Alla banor dekoreras av söta djurillustrationer, som dessutom är interaktiva om man trycker på dem. För att ta sig mellan de olika banorna styr man en bil till olika platser längs en väg.

ANNONS:

Jag har provat den här appen med mina två yngsta barn, som är fem och två år gamla. Femåringen tyckte att det var roligt, men nivån var något för lätt för honom för han spelade snabbt igenom alla banor. Tvååringen tyckte också att det var en rolig app, men det var lite svårt att ta sig till rätt bana med bilen och det var främst de enklaste banorna som passade henne. Jag tror därför att appen passar allra bäst för 3-4 års ålder, då bör det vara en lagom utmaning, men rekommenderar den ändå i åldersspannet 2-5 år.

Barnlabyrint 123 är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns en väldigt framträdande utskriftsfunktion som även har koppling till mail, den är till för att man ska kunna skriva ut labyrinterna och öva med papper och penna. Den är dock skyddad av ett bra barnlås. Barnlås finns även på inställningar och sidan som vänder sig till föräldrar.

I inställningarna kan man, förutom hjälpfunktionen, även stänga av bakgrundsmusik och/eller ljudeffekter (separata inställningar).

Labyrinter är populära hos många barn, och att hitta rätt väg i labyrinter tränar dessutom kognitiva förmågor. Denna app är bra uppbyggd med att börja enkelt och sedan gradvis bli svårare. Jag skulle dock gärna se barnlås på de delar som inte är avsedda för barn. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns i gratisversion för den som vill testa innan köp: iPhone, iPad och för Android.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Barnlabyrint 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Sonen på 3,5 år spelade snabbt klart alla banorna. Innan jag hann med hade han börjat om från början.
  Det var kul att banorna hade olika teman. Banorna var väldigt lätta i början. Då handla de bl.a. om att köra en bil rakt fram. På slutet blev det mer utmanande. Ex. Ge hunden, katten och musen det som de vill äta.
  Jag som vuxen hade förväntat mig att det skulle ta längre tid att ta sig igenom Barnlabyrint123. Fördelen ur barnperspektiv att den gick snabbt att genomföra gjorde att barnet fick ta del av den fina tårtan på slutet och inte lämnade något ogjort.
  Sonen brukar inte spela labyrinter men dessa fastnade han för. Det var helt tyst under spelets gång av koncentration.
  Jag rekommenderar Barnlabyrint 123 till yngre barn.

 2. Annelie Sedin skriver:

  Mina barn på 4 och 5 år spelade snabbt igenom appen. De uttryckte flera gånger att appen var riktigt rolig, även om jag inte upplevde att det var så stor utmaning för dem. Så, mer utmaning och klurighet för ett yngre barn, men ett roligt tidsfördriv för en femåring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.