Batterijakten 2 är ett spel som på ett lekfullt sätt vill låta barn lära sig mer om batteriåtervinning och olika typer av batterier. Svenskt tal.

Batterijakten 2 är uppföljaren till appen Batterijakten, som vi tidigare har recenserat. Tvåan bjuder på samma koncept men med ett antal förbättringar och nya uppdrag. Bland annat har grafiken blivit snyggare och det finns fler sätt att styra spelet. Det är också tydligare och har fler uppdrag.

Batterijakten 2

Precis som i föregångaren så får man börja med att välja om man vill spela som Elin eller som Elias. Därefter gäller det att börja samla batterier och hitta de olika personer som har uppdrag att dela ut. På ryggen har man en sorts batteridammsugare som man kan fånga upp batterierna med för att sedan ta dem till återvinningen. Batterierna gömmer sig lite varstans i naturen, särskilt i olika buskar och kan vara lite svåra att få tag på vilket är en del av utmaningen.

ANNONS:

Batterijakten 2

Runt om i staden stöter man på olika personer och får uppdrag som går ut på att övertyga olika typer av batterier om att det är bra med återvinning. För att lyckas med sina uppdrag behöver man svara på olika frågor om hur batterier funkar och hur de återvinns. I början känns frågorna ganska svåra men lyckas man inte så återkommer frågorna senare och man kan testa nya svarsalternativ. På det sättet lär man sig gradvis mer och mer under spelets gång. I jämförelse med Batterijakten 1 är det liknande frågor men lite nytt också.

Batterijakten 2

Batterijakten 2

Navigeringen är enkel, man springer runt i staden genom att dra med fingret på ett reglage. Det finns en knapp för att använda batteridammsugaren. Här går det bra att samarbeta, och låta den ena personen styra medan den andra suger upp batterier. Det kan vara lite svårt att suga upp batterierna ibland, det krävs både övning och envishet. Batterierna behövs för att klara några av uppdragen. Det finns även andra uppdrag, som exempelvis att hjälpa till att fånga in kaniner. Det finns en enkel karta för att visa var de olika platserna ligger, samt en pil som fungerar som kompass och visar åt vilket håll man ska. Trycker man på ryggsäcken får man se vilka batterier man hittills lyckats övertyga, titta på de olika uppdrag man har och hur långt man kommit i dem, och kan även justera musik och ljud.

Batterijakten 2

Det finns inga köp inuti appen och ingen reklam eller länkar, utan den är väldigt barnvänlig. En annan förbättring till denna app är att det nu finns uppläsning av texten i spelet. Både text och tal är på svenska. Detta underlättar för de som ännu inte fått flyt i sin läsning men som ändå vill spela. Tyvärr läses inte konversationerna upp, dessa finns alltså endast i textform.

Batterijakten 2

Jag har låtit min åttaåring testa den här appen. Omdömet blev !rolig och bättre än ettan”, och jag behövde inte uppmuntra att fortsätta testa utan appen var tillräckligt lockande på egen hand.

Det är roligt när det görs så här lustfyllda och spelbetonade appar om annars ganska tråkiga ämnen. Här tycker jag att apputvecklarna har lyckats riktigt bra med just detta. Att den dessutom har miljötema och är lärorik ger plus i kanten. Att det finns uppläsning av texten är ett klart plus. Jag ger appen en femma i betyg och rekommenderar den från ca 7 års ålder, men även yngre barn kan ha glädje av den med stöd av en vuxen.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *