Batterijakten är ett spel som på ett lekfullt sätt vill låta barn lära sig mer om batteriåtervinning och olika typer av batterier.

När man startar Batterijakten får man välja mellan två olika figurer att spela som. Sedan introduceras konceptet med batteriåtervinning av mamman i spelet. På ryggen har man en sorts batteridammsugare som man kan fånga upp batterierna med för att sedan ta dem till återvinningen. Batterierna gömmer sig lite varstans i naturen, särskilt i olika buskar och kan vara lite svåra att få tag på vilket är en del av utmaningen.

Batterijakten

När man fångat de fem första batterierna får man ytterligare fem av mamman, vilket är tillräckligt för att låsa upp den första grinden och ta sig till återvinningen. Runt om i staden stöter man på olika personer och får uppdrag som går ut på att övertyga olika typer av batterier om att det är bra med återvinning. För att lyckas med sina uppdrag behöver man svara på olika frågor om hur batterier funkar och hur de återvinns. I början känns frågorna ganska svåra men lyckas man inte så återkommer frågorna senare och man kan testa nya svarsalternativ. På det sättet lär man sig gradvis mer och mer under spelets gång.

ANNONS:

Batterijakten

Navigeringen är enkel, man springer runt i staden genom att dra med fingret på ett reglage. Det finns en knapp för att använda batteridammsugaren. Här går det bra att samarbeta, och låta den ena personen styra medan den andra suger upp batterier. Det kan vara lite svårt att suga upp batterierna ibland, det krävs både övning och envishet. För att öppna nya grindar och ta sig fram behöver man hela tiden samla in fler batterier och lämna dem i batteriholkarna. Det finns en enkel karta för att visa var de olika platserna ligger och hur många batterier som krävs för att ta sig dit. På kartsymbolen finns även en pil som fungerar som kompass och visar åt vilket håll man ska. Trycker man på ryggsäcken får man både se vilka batterier man hittills lyckats övertyga och kan även justera musik och ljud. Det finns inga köp inuti appen och ingen reklam eller länkar, utan den är väldigt barnvänlig. Appen är utvecklad av Håll Sverige Rent, batteritillverkaren Varta och Clas Ohlson men det märks inte när man spelar. Texten är på svenska.

Batterijakten

Batterijakten

Jag har låtit min sjuåring och nioåring testa den här appen. Båda tycker att den är riktigt rolig. Särskilt sjuåringen, som har spelat om spelet från början igen flera gånger. Frågorna är rejält svåra och de kunde nästan inga av svaren från början, men jag tycker att spelet har lyckats med att lära ut för nu kan de svara på de flesta frågorna. Man måste vara läskunnig för att kunna spela på egen hand, det är ganska mycket text och ingen uppläsning. Även andra barn i redaktionen tycker att appen är kul att spela.

Batterijakten

Det är roligt när det görs så här lustfyllda och spelbetonade appar om annars ganska tråkiga ämnen. Här tycker jag att apputvecklarna har lyckats riktigt bra med just detta. Att den dessutom har miljötema och är lärorik ger plus i kanten. Jag skulle dock gärna se att det fanns möjlighet till uppläsning av texten, då hade även något yngre barn kunnat spela. Jag ger appen en femma i betyg och rekommenderar den från ca 7 års ålder (beroende på läskunnighet), men även yngre barn kan ha glädje av den med stöd av en vuxen.

Uppdaterat den 25 mars 2016
Vi har sänkt betyget till fyra eftersom uppföljaren är bättre.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *