Bebops Kids är en app där man kan skapa musik och sätta ihop ett band eller orkester utifrån teman. När man är färdig kan man spela in sitt mästerverk för att lyssna igen eller låta andra lyssna.

Från tillverkaren Lisbon Labs kommer en app där man kan skapa sitt eget band. Spelplanen ser ut som en scen och består av nio platser där man kan placera ut sina bandmedlemmar. Man börjar med att välja ett av tio olika teman. Varje tema har femton musiker/sångare som man kan dra in på scenen. Totalt finns det alltså 150 olika bandmedlemmar att välja mellan, och alla har olika ljud. Genom att trycka på figuren man valt ändrar man hur denne spelar eller sjunger.

ANNONS:

Bebops Kids

Varje tema har två olika melodier som låter lite olika beroende på vilka bandmedlemmar man valt. Det går även bra att sätta ihop ett band där figurerna blandas från olika teman, och det låter då fortfarande bra och harmoniserar. Detta gör att användningstiden kan bli längre innan man tröttnar.

Bebops Kids

Appen är välgjord och fin med snygga animationer och väldigt naturliga ljud på musiken. I redaktionen har vi tyckt att det är svårt att skapa en bra melodi eller band eftersom ljuden är väldigt låga. Man kan höja och sänka volymen på enskilda figurer genom att hålla länge på figuren och svepa upp eller ned men det påverkar inte så mycket och det är ändå svårt att höra trots att man har iPadens volym på max. Tillverkaren rekommenderar man att man ska använda hörlurar för bästa spelupplevelse. Hörlurar gör det dock svårt att skapa kreativ och rolig musik tillsammans med andra.

Min 3,5-åring har spelat appen tillsammans med mig men har inte själv fastnat för denna app. Hen gillar dock fortfarande Toca Band, trots att Bebop Kids har mer innehåll. Andra barn i redaktionen har också använt Bebop Kids, och tycker att den är bra, men det är framförallt 2-åringarna som fastnat för appen.

Positivt med appen är att det är många och roliga figurer att välja på. Ljuden är naturtrogna och temana är väl genomförda. Man kan spela in sin skapelse och lyssna på eller spela upp för andra. När man stänger av appen så finns det senaste bandet kvar och man kan fortsätta skapa precis där man slutade.

På minussidan: Appen stödjer inte multitouch (vi har bara kunnat flytta en figur åt gången) vilket gör det svårt om flera barn vill leka tillsammans. När man spelar in sin musik så spelas bara ljudet in och när man spelar upp den får man bara se en stillbild och missar helt de roliga animationerna som figurerna gör. Man når inte sina inspelade skapelser via appen utan de sparas bland bilderna på enheten. Ljudet är lågt och det är svårt att höra de fina ljuden om man inte använder hörlurar. Det är också väldigt lätt att råka ta bort figurer när man vill sätta dit en ny på scenen

Det finns liknande appar men Lisbon Labs har ändå kunnat göra ett eget koncept. Bebops Kids är helt fri från in-app purchase, externa länkar och reklam. Hållbarheten är relativt god men det finns en hel del saker som hade kunnat göras bättre därför får appen inte mer än godkänd; betyg 3 av 5. Appen passar för barn i åldern 2-5 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bebops Kids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *