Big Baby låter ditt barn byta blöjor, mata, roa och natta fyra små spädbarn, och har man tillgång till skrivare går det skriva ut och vika egna bebisar. Allt förpackat på ett roligt och underhållande sätt.

Australienska Big Ice Cream har kommit med spelet Big Baby, där barnen får ta hand om en bebis. Det finns fyra bebisar att välja mellan och samtliga gillar och ogillar lite olika saker. Gemensamt för alla fyra är att de gillar att äta mat, de bajsar och kissar i blöjan som måste bytas och somnar om man släcker lampan. Sen är det lite olika huruvida de gillar salva på magen, att äta banan, eller att man spelar en speldosa för dem och så vidare. Gillar bebisarna inte något, så visar de detta genom att skaka på huvudet och prutta med munnen.

Big Baby

Längst ner på skärmen radas samtliga valbara ting upp. Här kommer barnen åt blöjan, kläderna, matberedaren, salvan och alla saker som bebisen kan tänkas behöva. Genom att dra och släppa respektive del mot bebisen så använder man dem. Bebisarna visar med miner tydligt vad de gillar och inte, så att det bara är på engelska har inte påverkat spelet. Hur man exempelvis byter blöja visas tydligt med pilar varje gång.

ANNONS:

Big Baby

Big Baby

Som extra bonus finns utskriftsmallar så man kan pyssla och göra bebisarna av papper. De går antingen att skriva ut eller e-posta till sig själv för att senare skriva ut. Det finns även en enklare bilderbok med engelsk text.

Spelet är helt fritt från reklam. På startsidan finns föräldra- och lärarinstruktioner bakom ett föredömligt lås. Förutom en del externa länkar finns en hälsning från utvecklarna med idéer hur man på bästa sätt kan använda Big Baby tillsammans med sina barn. Det saknas inställningar, vilket innebär att bakgrundsljud och effektljud inte går stänga av.

Hos oss har spelet varit riktigt populärt. Båda barnen, 2 och 5 har spelat det i omgångar och favoriten är, föga förvånande, att mata bebisen så att den bajsar. Det är ett enkelt spel som ändå rätt så många olika moment. Utvecklarna uppmuntrar till att man med hjälp av spelet pratar med sina barn om barns känslor, om mat och livsmedel, och att man pysslar med hjälp av utskrifterna. Appen kan även vara bra för att förbereda ett barn på att det skall få ett syskon. Illustrationerna i spelet är enkla men gulliga och det är inte nämnvärt stereotypa karaktärer. Att alla bebisar i spelet somnar på studs är möjligen inte helt verklighetstroget…

Spelet får betyget 4 av 5 och jag rekommenderar spelet till barn mellan 2 och 4 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Ladda ner Big Baby

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Big Baby för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Anna skriver:

    Kan verkligen rekommendera denna app. Min son på fyra leker gärna med denna. Visar att först matar man sedan kommer det bajs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *