Block a doodle do är en trevlig problemlösningsapp för barn. Spelet innehåller 30 banor med ökande svårighetsnivå.

I Block a doodle do har man rollen av en kyckling rakt fram på en väg. Problemet är att det står fordon i vägen och man måste flytta dem för att kycklingen skall kunna ta sig fram. Men fordonen blockerar varandra, och ibland finns det även koner i vägen. Det gäller därmed att flytta bort det som är i vägen i rätt ordning för att vägen skall bli helt tom. Bakom Block a doodle do står företaget Busythings, som bland annat skapat Falling Wall och Path Puzzler.

ANNONS:

block-a-doodle-do-enkelt

Spelet blir som sagt svårare och svårare efter hand. Men svårighetsnivån är ändå jämn och anpassad för barn. Från och med nivå 17 finns det även en motorcyklist med. Denne måste man blockera med hjälp av fordonen. Gör man inte det så ställer han sig i vägen och äter upp kycklingen.

block-a-doodle-do-svarare

I appens inställningar går det att återställa alla banor och att stänga av ljudeffekterna. Appen är fri från reklam och in-app purchase. iOS-appen har dessutom inga externa länkar. Android-appen har dock oskyddade externa länkar till Facebook.

Flera barn till oss i redaktionen har testat denna app. En fyraåring tyckte mycket om de 16 första banorna, men tyckte att det blev obehagligt när kyckligen riskerade att bli uppäten. Övriga barn, 4, 5, 6 och 7 år, spelade igenom alla banor under en timme. Gemensamt för alla barn är att de gillar spelet men önskar att det fanns fler och klurigare banor. Även om de flesta barn inte stört sig på att kycklingen då och då blir uppäten så är det nog ändå bra om just detta gick att stänga av i inställningarna.

Jag rekommenderar appen främst till barn mellan 3 och 4 år. Betyget blir en stark trea.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  •   12 kr 4 feb 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Block a doodle do för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *