Bogga Alfabet är en pedagogisk alfabetsapp för nybörjare. Den går ut på att måla bokstäver, lyssna på bokstavsljud och, om man vill, bygga ord.

Bogga Alfabet är en app från företaget Boggatap vilka tidigare gett ut bl.a. Bogga Vacation. Tanken med appen är att spelaren på ett kravlöst sätt ska kunna bekanta sig med bokstäverna i alfabetet. Genom att färglägga dem får barnet ett hum om deras form samtidigt som man får höra hur varje bokstav låter (det går att växla mellan att få höra bokstavsnamnet och bokstavsljudet).

ANNONS:

bogga-alfabet-alfabetet

bogga-alfabet-bokstav

Efter att barnet har färglagt den utvalda bokstaven med någon av de sex olika färgerna hamnar den på en hylla på en sida som man når genom att klicka på en ikon i högra hörnet. Här kan barnet välja bland bokstäverna på hyllan och fästa och flytta runt dem som magneter på ett kylskåp. Beroende på vilka bokstäver barnet har valt kan hen nu bygga ord eller meningar med dem. Efteråt går det att fotografera sin skapelse (bilderna hamnar i fotoalbumet) och även att slänga de bokstäver man inte längre vill leka med.

bogga-alfabet-kylskap

Min fyraåring tycker att det är kul att sitta i lugn och ro och samla ihop rätt bokstäver för att kunna skapa de ord hon vill skriva på kylskåpet. Hon saknar dock en sparafunktion för att kunna fortsätta att bygga med sina bokstäver och ord vid ett senare tillfälle.

De inställningar som finns i appen är en knapp för gemener och en för versaler. Dessutom kan man växla mellan att få höra bokstavsnamnet och bokstavsljudet. Det finns även en knapp för att nollställa hela kylskåpet vilket kan skapa irritation om man oavsiktligt råkar komma åt den. Spelet saknar stressmoment, här finns varken tidsbegränsning eller poängräkning, vilket vi är glada för. Som möjliga förbättringsområden skulle jag dock gärna se att det fanns möjlighet att spara och gärna även att det man skrivit på kylskåpet läses upp. Det går inte heller att färglägga bokstäverna med olika färger, eller att färglägga på annat sätt än att fylla hela bokstaven med färg, vilket min lilla spelare tycker är synd.

På startsidan finns en länk till en föräldrasida vilken ligger dold bakom ett föräldralås, här beskrivs spelet punkt för punkt. Dessutom presenteras företaget som står bakom appen.

Appen kräver inget av spelaren, det är ett väldigt enkelt men ändå kul alfabetsspel för de yngsta nybörjarna. Dock saknas utmaningar och appens hållbarhet känns begränsad. Appen är fri från köp inuti appen samt tredjepartsreklam och den rekommenderas för barn mellan två och fem år.

Betyget blir en trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 19 okt 2019
  •   35 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bogga Alfabet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *