I Boli Kamera får man ta ett fotografi på sig själv och synas tillsammans med Bolibompadraken. Bilden kan man sedan pynta med olika saker samtidigt som man får höra vad dessa saker heter.

Bakom Boli Kamera står Sveriges Television som tidigare bland annat skapat Barnkanalen, Barnkanalen Charader och Lilla Aktuellt Kollen. Boli Kamera är den enda appen som har koppling till Bolibompa.

ANNONS:

I Boli Kamera möts man av en bild på Bolibompadraken samt en tom ram. Tack vare den främre kameran på enheten kan man ta kort på sig själv eller någon annan. Fotografiet infogas i ramen och därefter kan man smycka det färdiga kortet med tolv olika saker såsom snorkel, solglasögon, mustasch eller varför inte lite bajs? Det sistnämda tycker såklart många barn är mycket skojigt och knasigt. Man kan även pynta draken med sakerna. Sakerna går även att vrida på, förminska eller förstora genom att använda två fingrar samtidigt. Detta kan vara lite klurigt för de yngsta barnen. När man trycker på de olika sakerna säger en svensk röst vad det är för något, vilket innebär att man även får träna på svenska ord.

Boli Kamera har ingen bakgrundsmusik och inga inställningsmöjligheter. Den är väldigt lättanvänd och de barn vi testat med har kommit igång utan någon särskild hjälp av vuxen. Den är helt fri från köp i appen och reklam. Alla bilder man skapar sparas i ett arkiv inuti appen.

Det här är en enkel app som inte har så mycket innehåll, men som ändå roar en stund. Min 2-åring som tidigare inte har varit särskild intresserad av iPaden tycker efter att ha spelat tillsammans med storasyskon en stund att detta är en rolig app. 2-åringen klarar av att spela på egen hand efter att ha fått lite hjälp med att ta själva kortet. Det är har varit en del skratt och 2-åringen härmar även orden som sägs.

Som förbättringsförslag önskar vi ännu fler saker att smycka korten med. Men med dagens begränsade innehåll blir nog livslängden inte så lång tyvärr. Sveriges Television har dock informerat om att appen med tiden kan bli en ”redaktionell möjlighet att komplettera det som sker i sändningarna”. Det återstår att se vad det innebär i praktiken.

Jag rekommenderar Boli Kamera till barn mellan 2 och 4 år och då särskilt barn som håller på och lära sig prata samt barn som aldrig använt en iPad tidigare. Betyget blir 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *