Med Book Creator skapar man egna e-böcker med text, bild och ljud. Dela resultatet med andra som PDF, ePub eller video.

Book Creator från Red Jumper Limited är en trevlig och stimulerande app med ett brett användningsområde. Med appen är det enkelt att skapa digitala böcker som kan innehålla fotografier, ljud, film, tal och musik.

ANNONS:

Book Creator

När man skapar en ny bok får man välja mellan tre olika format; stående, liggande eller kvadrat. Därefter skapar man varje sida för sig. Bilder eller filmer väljs från kamerarullen eller tas samtidigt som boken skapas. Menyerna är enkla att använda (en vuxen behöver hjälpa till om inte barnet kan läsa på engelska) och både text och bilder kan lätt flyttas runt på sidorna. Färg och textstorlek varieras också enkelt och det finns många olika typsnitt att välja mellan. Under arbetets gång kommer appen ihåg inställningarna för föregående textruta, vilket gör det enkelt att skapa ett enhetligt utseende. Det går också att ångra sig om man gjort något fel av misstag.

Book Creator

Book Creator

Vill man kan man även kopiera, ta bort, lägga till eller byta plats på en eller flera sidor.

Book Creator

Appen innehåller inget tal, men en första bok med en introduktion på engelska ligger i appen när man öppnar den. Eftersom funktionerna är många kan det vara bra att gå igenom den nio sidor långa boken innan man sätter igång. Behöver man ytterligare hjälp finns en knapp från förstasidan som leder till en omfattande supportsida på engelska. Länken skyddas inte av något barnlås.

När boken är färdig går det att dela den vidare som PDF, ePub eller video. Man kan också skriva ut den, e-posta den, spara i Dropbox eller publicera den i appen iBooks. Att göra detta innebär dock inte att boken måste vara helt färdig. Man kan alltid ändra i sina böcker och publicera en ny version senare. Delafunktionerna har inte heller något barnlås.

Det här är en kreativ och mångsidig app med många användningsområden. Barn kan lätt fantisera ihop historier eller dokumentera. Tack vare möjligheten att spela in eget tal och ljud kan man använda appen för språkträning. Mina barn gillar möjligheten att lägga flera ljud på varje sida och använder funktionen för att skriva dialog mellan bilder. Eftersom det är så lätt att lägga in extra uppslag eller ta bort och flytta sidor kan historier få växa fram medan boken görs och stimulerar kreativiteten.

Någonting vi saknar är fler möjligheter att redigera bilderna. De kan ändras storleksmässigt och placeras fritt, men inte spegelvändas eller beskäras. Sedan är det som sagt inte lätt för yngre barn att förstå knapparna med engelsk text. Där har appen Story Creator en fördel eftersom den är färggladare till sitt utförande, har mer färdigt material samt bildikoner för olika funktioner.

Efter en introduktion klarar även yngre barn av stora delar av processen själva. Appen är lätt att anpassa åldersmässigt, då den fungerar för allt från pekböcker till skolredovisningar. För att kunna använda appen helt på egen hand bör barnet dock ha uppnått skolålder. Jag rekommenderar därför appen från 7 år. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iPad och Android.

Uppdaterat den 10 oktober 2015
Appen ger nu även möjlighet att skapa serier. Det finns färdiga mallar, pratbubblor, klistermärken.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 18 nov 2020
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Book Creator för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Lina skriver:

  Hej!
  Har ni endast testat appen för ipad? Jag har nämligen android och jag försöker förstå hur man kan exportera som pdf för att skriva ut men det tycks inte funka på samma sätt som det verkar funka på ipad och jag hittar enbart tutorials för ipad. Är det kanske inte möjligt med android?
  Hälsningar Lina

 2. Pappa Daniel skriver:

  Lina: Har du Android skall det gå att exportera till ePub3 samt Google Play Books. Tyvärr verkar det inte gå att exportera till PDF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.