Bortglömda Platser: Förlorade Cirkus utspelar sig på en gammal nedlagd cirkus. Berättaren känner vagt igen sig och det gäller att hitta saker och utföra uppgifter för att återfå minnena och hitta tigerungen som är lösningen på mysteriet.

I Bortglömda Platser: Förlorade Cirkus tar man sig hela tiden vidare till nya delar av cirkusen och återupprättar minnen och kommer tigern närmare på spåren. Appen har en hel del likheter med den populära appen The Tiny Bang Story, där man också ska hitta detaljer i bilder och lösa olika kluriga uppgifter. Bortglömda platser: förlorade cirkus vänder sig dock till något större barn (och vuxna), eftersom man behöver vara läskunnig för att klara av uppgifterna. Alternativt så kan man förstås sitta tillsammans med ett mindre barn, eller ett större och ett mindre barn samarbeta.

ANNONS:

Hitta i bilden

Laga spegel

Det är en riktigt snygg och detaljrik app. Spelet är lugnt och utan tidspress. Det är inte det enklaste att hitta alla saker man letar efter i bilderna, men det går att med regelbundna intervall få ett tips om man har svårt att hitta någon specifik sak. Jag upplever det som lagom ofta man får möjlighet att få tips, det gör att man stimuleras att leta själv men att det ändå inte är omöjligt om det är några saker man missar. I spelet tränas framförallt uppmärksamhet och detaljseende, samt logisk problemlösningsförmåga. Dessutom stimuleras läsningen eftersom man behöver läsa för att ta sig framåt i spelet.

Bakgrundshistorien är något läskig, eller kan upplevas så av känsliga barn. Det är en del mörka bilder och formuleringar om att berättaren upplever obehag. Men själva spelen och då man ska hitta detaljer är färgglada och inte läskiga alls. Min sjuåring har provat och tycker inte att spelet är läskigt. Bakgrundstemat i appen gör att den klassas som 9+ i App Store, men jag tycker alltså att den fungerar även för yngre barn och rekommenderar den från ca 7 års ålder.

Historien

Det finns stöd för flera olika spelare, bra eftersom man då kan ha varsin inloggning och spela i sin egen takt. Appen är på svenska, men det finns även nio andra språk att välja på. Dessa väljs i inställningarna, där man även kan reglera ljudeffekter och musik. Det finns inga köp inuti appen eller externa länkar. Appen är universell och fungerar på iPhone, iPod touch och iPad. Vi har testat på iPad, och jag tror att det blir ganska svårt att hitta alla föremål på en mindre skärm så jag rekommenderar den i första hand till iPad. Det finns även en lite-version för den som vill testa före köp. Appen finns även till Android och gratisversionen finns här.

Sammanfattningsvis en vacker och detaljrik app som man kan sitta med en bra stund. Jag ger den betyg 5 av 5.

Här är en YouTube-trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska, ukrainska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 5 maj 2021
 •   0 kr 27 apr 2021
 •   35 kr 4 jan 2021
 •   12 kr 23 dec 2020
 •   35 kr 6 nov 2020
 •   12 kr 27 okt 2020
 •   35 kr 3 jan 2020
 •   12 kr 21 dec 2019
Google Play Store
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   10 kr 28 apr 2021
 •   30 kr 2 jan 2021
 •   10 kr 25 dec 2020
 •   30 kr 29 dec 2019
 •   12 kr 21 dec 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bortglömda Platser: Förlorade Cirkus för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Jenny Rastovic skriver:

  Testade den här på eleverna i tvåan i våras och de var som uppslukade. De fick spela tillsammans i grupper om 3-4 elever vilket innebar hänsynstagande och kompromissande, men också samarbete och extra ögon för att hitta de ibland kluriga gömda föremålen. Själv spelade jag igenom hela spelet utan att kunna lägga ifrån mig paddan förrän jag var klar. Mycket underhållande för vuxna också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *