Bubble Guppies – Djurens skoldag bygger på Nickelodeons populära TV-program och är ett roligt och lärorikt spel om djur för barn i förskoleåldern.

I spelet får man lära sig om tio olika djur, bland andra krokodil, zebra, groda och delfin. Det finns fyra minspel till varje djur:

Cirkulera – ett spel där man tränar på begrepp och grupperar djur enligt instruktioner (exempelvis antal ben, färg, om de har fenor eller näbb)

Bubble Guppies

ANNONS:

Snackshörnan – ett spel där man får lära sig om vad de olika djuren äter, mata sedan djuren med rätt sorts mat.

Bubble Guppies

Bubble Guppies

På upptäcktsfärd – styr en bil och återlämna en djurunge till sin familj. Här får man också lära sig om var de olika djuren bor.

Lunchdags – hjälp Bubble Guppies att öppna sina lunchlådor, avslutas med små skämt som uppskattades mycket av 3,5-åringen.

När man har klarat en hel skoldag för ett djur (dvs klarat alla fyra minispel) så får man en guldstjärna. Då kan man också välja fritt vilka minispel man vill spela, och fortsättningsvis får man ett klistermärke som samlas i Bubble-valpens hundkoja. Där kan man sen dekorera med klistermärken samt leka med hunden.

Spelet är roligt, lärorikt och färgglatt. Tio olika djur och fyra minispel ger fyrtio kombinationer, men variationerna är tyvärr inte speciellt många. Jag hade önskat att minispelen skiljde sig lite mer mellan de olika djuren, alternativt att det fanns fler minispel.

Spelet har svenskt tal och text. De talade instruktionerna är tydliga och enkla, vilket gör att barn från tre år kan klara spelet på egen hand. De talade instruktionerna kompletteras med visuella. En funktion för att stänga av bakgrundsmusiken hade varit önskvärd. Det finns fyra spelprofiler, vilket är bra om det är flera barn som spelar spelet på samma enhet.

Appen har ingen reklam, vare sig till egna appar eller till tredje part. Det finns inga länkar till sociala medier och ingen funktion för köp inuti appen. Från sidan där man väljer spelfil finns en knapp med Credits, därifrån kan man klicka sig till två webbsidor (användarvilkor och integritetspolicy), i övrigt inga externa länkar alltså.

Jag har testat spelet tillsammans med min 3,5-åring. Han tycker mycket om spelet och satt väldigt länge med det första gången. Han klarade allt på egen hand utan min vägledning. Jag bedömer att appen bäst passar barn i åldern 3-5 år. Yngre barn kan också ha glädje av spelet, då tillsammans med en vuxen.

Spelet är över 1 GB, så det gäller att man har plats, och appen tar långt tid att ladda hem. Med tanke på storleken hade jag nog förväntat mig en större variation i spelet.

Appen finns för iPad och iPhone, vi har testat iPadversionen.

Betyget blir 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur en del av appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande åtta språk: engelska, franska, japanska, nederländska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Ladda ner Bubble Guppies Djurens Skoldag

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bubble Guppies Djurens Skoldag för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Elin skriver:

    Jag har laddat ner denna app men får den bara på engelska! Hur/var byter jag språk till svenska??

  2. Pappa Daniel skriver:

    Kontrollera att din enhet är inställd på svenska. Det gör du under Inställningar -> Allmänt -> Internationellt -> Språk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *