I Bubl Draw är en fin app där man skapar musik samtidigt som man ritar.

Det ryska företaget Barsik har skapat en app där man ritar och skapar musik samtidigt. Upplägget är som en klassisk ritapp med en stor rityta och flera färger eller mönster att välja på. När man ritat en linje kan man i efterhand böja den genom att dra i den. Och om man för ihop start och slut på linjen så fylls innehållet med färg eller mönster. Det går även att flytta det man ritat genom att dra det till en annan plats, eller helt enkelt dra ut det från skärmen om man vill ta bort.

ANNONS:

Bubl Draw

När man trycker på sina linjer och former börjar musik att spela. Det finns tre musikteman; disco, rumba och klassiskt. Varje tema har sex färger/mönster som också representerar olika ljud. Appen går att använda både på ett lätt sätt och ett lite mer avancerat. De yngre barnen kan rita och sedan trycka på sina teckningar för att få höra ljud. Genom att planera sina linjer och former går det att göra mer häftiga låtar.

Vi har provat appen på iPad och vår 3,5-åring tyckte appen var rolig och kom snabbt på hur man ritade och att det sedan kom ljud var en oväntad och rolig bonus. Här hemma spelas det gärna med appen och det är extra roligt att byta mellan temana för att få höra de olika ljuden.

Det vi framförallt saknar är en möjlighet att spara. Som det är nu så kan man bara gör en låt i taget, men man kan växla mellan tema närsomhelst vilket är bra. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Den har externa länkar till App Store och sociala nätverk – men dessa ligger dolda bakom ett barnlås.

Appen passar för både yngre och äldre barn, men huvudmålgrupp är nog barn mellan 2 och 4 år. Betyg: 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bubl Draw för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *