Bug Art är en kreativ, vacker och rolig app för yngre barn där man kan desigan ett eget småkryp och sedan bege sig ut på äventyr i olika vackra miljöer.

Detta är den senaste appen från Little Bit Studio som även gjort Bugs & Buttons, Bugs & Bubbles, Bugs & Numbers och Bugs & Buttons 2. Bug Art har precis som de övriga apparna insektstema där kreativitet och finmotorik tränas. Insekterna är även i denna appen mycket snygga och verklighetstroget animerade. I den här appen får man även designa insekter själv, och de blir därefter realistiska i 3D. Att man dessutom kan använda de egendesignade insekterna i spelen gör det extra roligt.

ANNONS:

Bug Art

I appen kan man måla fritt på vit bakgrund eller på en av de 11 bakgrundsbilderna. Man kan också välja att lära sig rita en av sju olika insekter. Det finns 50 olika färger att välja på, 6 olika pennor varav en glitterpenna, ett suddgummi och 43 klistermärken. När man känner sig färdig kan man spara sina konstverk. I insektsdesigndelen finns det 9 fördesignade småkryp och lika många tomma mallar att välja på. Man får konturerna av den valda insekten och så målar man den som man vill och sätter på glitter eller klistermärken. Ett tryck på den röda nyckelpigeknappen och man får se sin skapelse få liv.

Bug Art

Bug Art

Förutom att måla och designa finns det tre spel där man kan använda sin insekt. Man väljer mellan insektslopp – där man tävlar mot andra insekter, fjärilsdalen – där man flyger en bana genom att vrida enheten åt höger eller vänster och samtidigt samlar poäng och lekplats – där det finns två banor en för flygande insekter och en för krypande insekter där man samlar daggdroppar. Spelen blir svårare ju längre man spelar och ju fler uppgifter man klarar.

Bug Art

I appen finns väldigt lite tal men det som finns är på engelska. Det går att ställa in svenska som språk, men det påverkar endast den skrivna texten i appen. I inställningarna kan man även stänga av bakgrundsmusik, återställa speldata, begränsa sparandet och aktivera profiler. Profiler är bra om flera barn använder samma enhet. Inställningarna och länkar till appar från samma företag ligger bakom ett barnlås som har en matteuppgift. Det finns inga köp i appen eller reklam från tredje part.

Mitt barn gillar appen och favoriterna är insektsloppet och lekplatsen. Fjärilsdalen blir svår eftersom man ska vrida enheten från sida till sida för att styra. Att göra sin egen insekt och se den förvandlas var magiskt och följdes av ett ”ooooaaawww”.

Spelen påminner eller är helt lika de spel som funnits i tidigare appar från företaget. Bug Art kommer troligtvis ha längst livslängd bland barn som inte spelat de tidigare apparna.

Avslutningsvis är detta precis som övriga appar från företaget en mycket vacker app som även är pedagogisk och har svensk text och är rolig. Att man kan spara sina insekter och sedan spela med dem är ett stort plus. Jag rekommenderar appen för barn mellan tre till fem års ålder. Då appen påminner mycket om de tidigare apparna, har engelsk tal (om än lite) och har relativt få aktiviteter blir betyget tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 9 okt 2019
  •   12 kr 3 okt 2019
  •   10 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  •   24 kr 10 okt 2019
  •   12 kr 2 okt 2019
  •   24 kr 29 apr 2019
  •   23 kr 20 feb 2019
Amazon Appstore
  •   18 kr 10 okt 2019
  •   9 kr 2 okt 2019
  •   18 kr 18 sep 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bug Art för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *