Bugs & Bubbles är en riktigt bra app som är fylld med olika roliga, vackra och pedagogiska spel.

Bugs & Bubbles är uppföljaren till Bugs & Buttons. Den senare är en väldigt uppskattad app, både av barn och vuxna. Bakom båda apparna ligger utvecklaren Scott Vann och hans företag Little Bit Studio.

För er som testat den tidigare appen kan jag kort bara säga att den nya appen också är väldigt bra. Grafiken i appen är fantastisk fin och har massor med spännande och roliga detaljer. Bakgrundsmusiken är stämningsfull och spelen är både underhållande och lärorika. Appen innehåller totalt 18 pedagogiska spel med teman från småkryp och såpbubblor. Dessa teman borde tilltala barn i många olika åldrar och är någonting som jag tror gör att appen får längre hållbarhet.

ANNONS:

Innan jag går in på de individuella spelen så vill jag nämna att de är progressiva. Precis som i föregående app blir de därför gradvis svårare och svårare desto mer man klarar av vilket gör att spelen passar både yngre och äldre barn. Om man spelar samma spel om och om igen märker man dessutom att en del spel ändras lite varje gång. Även detta är väldigt bra för appens livslängd.

Även om appen är väldigt lättanvänd i sig har utvecklaren, för att göra det övertydligt, även lagt till visuella instruktioner.

I Bugs & Bubbles finns bland annat följande spel:

 • Putta iväg bowlingklot (gråsuggor) och stöt undan såpbubblor
 • Flyg en humla och samla bubblor med stjärnor i
 • Nyp i (pincha) och samla bubblor
 • Stapla lådor i olika former ovanpå varandra så högt som möjligt (mina barns favorit)
 • Sortera bubblor baserat på deras färger
 • Måla på immiga fönster
 • Pricka hål på bubblor, men inte de som har bin i sig
 • Spela 4 på rad
 • Öva minnet i ett spel som liknar Kims spel, men med geometriska former
 • Ställ lådor på en våg så att det blir jämnvikt
 • Pricka hål på bubblor av vissa färger

I spelen över man på färger, räkna, bokstäver, mönster, pincha med fingrarna, former, sortering och mycket annat. Bugs & Bubbles känns väldigt pedagogiskt genomtänkt.

Någonting som jag upplever är sämre med appen är att spelen inte längre, i jämförelse med Bugs & Buttons, är förlåtande. Det innebär att om man gör någonting fel så måste man börja spelet från början igen. Det hade varit bättre om man bara hoppat tillbaka en nivå i det aktuella spelet. Detta är någonting som både min 5-åring och flera andra redaktionsbarn reagerat på.

Menyer har både ikoner och svensk text men inte något tal. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för egna appar men externa länkar skyddas av barnlås. I Inställningar-appen kan man, förutom att aktivera användarprofiler, även justera många andra aspeketer av appen. Det går exempelvis att stänga av poängräkning, musik och visuella instruktioner. Det går dock inte att stänga av reklamen helt.

Bugs & Bubbles är en väldigt fin och omfattande app. Betyget blir en stark fyra av fem. Jag rekommenderar appen till barn mellan 4 år och 7 år.

Här är en YouTube-film som visar lite från appen:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 12 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bugs & Bubbles för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

14 kommentarer

 1. Anne Jönsson skriver:

  Hej! Ett MYCKET trevligt spel! Men hur nollställer jag spelet? Har ingen ‘inställningar-knapp’ i nedre högra hörnet!
  Mvh Anne

 2. Pappa Daniel skriver:

  Anne: Inställningarna hittar du i Inställningar-appen. Där kan du bland annat nollställa.

 3. Anne Jönsson skriver:

  Var finns Inställningar-appen? undrar novisen Anne

 4. Anne Jönsson skriver:

  Tack!! Letade efter Inställningar i själva spelet….. Har nu lyckats nollställa men tyvärr lyckas jag inte med Användarprofiler.

 5. Birka skriver:

  En fatastuskt fin app men massor av fina bilder. Min 3 åring är inte så road av spelet och tröttnar snabbt tyvärr. själv kan jag spela längre 😉 Jag tror att om något år komme rhon att uppskatta det mer

 6. Lotta Forsberg skriver:

  Har tagit hem denna app samt Bugs and Buttons till både min egen och förskolans ( där jag arbetar ) iPads. Ser stora användingsområde både inom naturvetenskap och matematik.
  En apple som utmanar barnen i deras tänkande och ger proggression i deras lärande.
  Fantastisk grafik och musik som skapar ett lugn under tiden barnen ”arbetar” sig fram med de olika övningarna.
  Hälsningar Lotta
  Förskollärare, Blockflöjtens förskola, Sjöbo

 7. sonja persson skriver:

  hittar inställningsknappen men hur får jag in den i spelet

 8. sonja persson skriver:

  Hittar inte appen heller, hur gör jag?

 9. Lisette skriver:

  Våra tjejer tycker det är ett jätte roligt spel! Vårt största problem (enligt barnen) är att vi bara har en ipad…
  De spelar spelet med skräckblandad förtjusning då båda är rädda för småkryp och det finns det lite över allt 😉

  Ett ”problem” är att barnen själva spelar varanat spel, vilket gör att lillasyster ofta gör att storasyster måste börja om spelet när lillasyster misslyckats och de har kommit lite längre i nivån. Hade kanske önskat att man kunde ha något/några fel innan man får gå tillbaka till en enklare nivå…

  Men jätte kul spel med mycket fniss från våra tjejer!

 10. Lotta skriver:

  Det här är en riktigt trevlig välgjord app som båda mina barn på 7 och 9 år är förtjusta i även om de tyckte spelen var i enklaste laget. Målgruppen är kanske egentligen något yngre barn, men den är tillräckligt spelvänlig för att även de äldre ska fastna. Appen är lättanvänd och enkel att komma igång med. Vi tyckte det var bra att man kunde vara flera användare, men efter uppdatering till iOS 7.0 kan man inte längre skriva in namn utan bara välja bild. Det fixas förhoppningsvis till i en framtida uppdatering. Vi rekommenderar verkligen appen!

 11. Anna skriver:

  Laddade hem detta spelet åt min 3-åring. Tyvärr stod ganska snabbt klart att spelet var för svårt för honom, det var för många saker som var tvungna att bli rätt för att komma vidare. Appen funkar däremot bra att bara ”leka” och titta på eftersom det är fina färger och miljöer. Min 11-åring har istället tagit över appen och har fastnat ordentligt. Det är en bra klurighet på utmaningarna och man kommer framåt i lagom takt. Fin musik 🙂

 12. Monica Möller Andersson skriver:

  Detta är en enormt fin app och estetiskt tilltalande, min 3,5 åring spelade gärna en stund men tröttnar av att det är samma uppgift för länge. Appen känner av barnens nivåer ganska bra men varje moment pågår lite för lång stund för att tilltala sonen. Det är jättebra att man kan skapa olika användare även om vi efter uppdateringen till iOS 7 upptäckt att man inte kan skriva in namn längre.

 13. Pernilla skriver:

  Mina tjejer, 10 och 12 år, har testat appen och det finns en del även för äldre barn i den men målgruppen är nog yngre barn än så i alla fall. Själva appen är snyggt gjord med fina bilder och klara färger (tilltalande för mig som vuxen också). Det går nu att ställa in olika användarprofiler men jag lyckas inte få appen att spara den nivå varje användare är på i spelet. Kanske ska till lite bättre användarvänlighet just i den delen av appen…?
  Spelen är av stegrande svårighetsgrad och av det jag sett har de följt barnens nivå på ett bra sätt. Jag ser också att spelen ändras lite även om man spelat dem tidigare och det tycker jag är bra då barnen ibland kan ”fastna” på en nivå. Kanske kan det här utvecklas till en app för äldre barn också…?
  Som helhet är det ett vackert spel som stundtals fångar även äldre barn, övningarna är bra och utvecklande och det är en app som har stort användningsområde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *