Bugs & Buttons 2 är uppföljare till den populära Bugs & Buttons från Little Bit Studio. Upplägget är liknande med olika pedagogiska spel illustrerade med olika insekter.

Precis som i apparna Bugs & Buttons, Bugs & Bubbles och Bugs & Numbers är det olika pedagogiska spel illustrerade med olika insekter, i Bugs & Buttons 2 är det 18 olika spel. De handlar exempelvis om att lära sig räkna, finmotorik, musikminne, former, sortering, bokstäver och kroppsdelar. Spelen är pedagogiskt uppbyggda och tränar många olika förmågor. De olika insekterna som är med i spelen är riktigt snyggt och realistiskt animerade och gör det extra roligt att spela de olika spelen.

ANNONS:

Bugs & Buttons 2

Bugs & Buttons 2

Spelnivån ökar progressivt ju längre man kommer i respektive spel, vilket ger appen en längre hållbarhet. Gör man fel i ett spel får man ett ”oops” och ett rött kryss, och fortsätter sedan med spelet. Gör man många fel så anpassar sig spelet och blir inte svårare. Har man däremot kommit en bit in i ett spelet, och gör fel, så avslutas det och man måste då börja om från början. Man kan samla stjärnor och frimärken genom att lyckas i spelen, frimärkena man samlat ihop går dessutom att titta på i en stämpelbok för att ytterligare motivera till mer samlande. En ytterligare utmaning är att hitta skalbaggen Morty som dyker upp då och då.

Bugs & Buttons 2

Några av spelen som innehåller siffror har tydligt och bra svenskt tal. De övriga, utom ett, är helt fria från tal. Spelet ”Simon says” har engelskt tal. Spelet går ut på att man skall identifiera kroppsdelar baserat på vad ”Simon” säger.

I appen kan man välja mellan ”Spela” och ”Utforska”. I spelläget går man automatiskt vidare till nya spel inom olika områden, medan man i utforskningsläget får välja vilka spel man vill göra. Det går också att byta språk (förutom svenska finns bland annat engelska, spanska, kinesiska och franska), stänga av bakgrundsmusik och aktivera profiler (vi har testat att skapa tio profiler, men det verkar inte finnas någon övre gräns). Profilerna är bra om flera barn ska använda samma enhet. Inställningarna och externa länkar till appar från samma företag är skyddade av ett matematiskt barnlås. Det finns inga köp inuti appen eller reklam från tredje part.

Bugs & Buttons 2

Bugs & Buttons 2

Inför denna recension har vi i redaktionen testat appen på barn i olika åldrar. Generellt kan man säga att barnen gillar den, men inte lika mycket som den första appen Bugs & Buttons. Jag tror att det beror på att barnen blivit lite mätta på denna typ av uppgifter. Bugs & Buttons 2 har helt nya spel, men många påminner om de spel som finns i ettan. Ur en pedagogisk synvinkel är det också en hel del upprepning jämfört med tidigare. Lära sig räkna, övning av finmotorik, sortering och bokstäver. Allt detta finns även i ettan. Vi i redaktionen tror därför att tvåan passar bäst för barn som inte testat den första appen.

Bugs & Buttons 2

Sammanfattningsvis är det en väldigt vacker och pedagogisk app som har svenskt tal och svensk text samtidigt som den är rolig. Men eftersom appen påminner så mycket om den tidigare appen, inte uppskattas lika mycket av barnen, och dessutom har en del som ännu inte är översatt till svenska så blir betyget endast fyra av fem. Jag rekommenderar appen för ungefär tre till sex års ålder.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: danska, engelska, franska, italienska, kinesiska, nederländska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 •   36 kr 26 sep 2019
 •   12 kr 19 sep 2019
 •   36 kr 29 apr 2019
 •   35 kr 20 feb 2019
 •   33 kr 13 okt 2018
Amazon Appstore
 •   27 kr 27 sep 2019
 •   9 kr 21 sep 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bugs & Buttons 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

 1. Lisette skriver:

  Appen är bra, rolig och pedagogisk…
  Tyvärr måste jag nog säga att mina tjejer (4,5 och 6år) har spelat de tidigare apparna ganska mycket och tröttnade ganska fort på denna…
  Det är samma upplägg och vissa moment får man göra länge för att man är duktig, för man vill ju inte göra så att man förlorar för att komma vidare, utan då har dom bytt spel istället…
  Men jag som mamma tycker spelet är bra och pedagogiskt 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *